Mutări rezidențiale – sfaturi importante pentru o relocare eficientă

Mutări rezidențiale – relocarea într-o casă nouă este un proiect frumos și un motiv de bucurie, dar totodată este și o sarcină stresantă care include o serie de etape și aspecte de care este bine să ții cont pentru a nu apărea incidente neprevăzute sau amânări nedorite. De aceea, pentru a face procesul de relocare cât mai ușor și fără mult stres, am întocmai pentru tine o listă de priorități. Acest ghid te va ajuta să țiii evidența acțiunilor importante pe care trebuie să le faci înainte, în timpul și după mutare, astfel încât să nu uiți lucrurile importante pe care le ai de făcut. Odată ce ești gata de plecare, îți vei putea canaliza toată energia pentru a te asigura că piesa de mobilier preferată sau plantele tale iubite ajung tefere la destinație. În acest sens, ia în considerare asigurarea bunurilor tale în timpul transportului.

Așadar, asigură-te că acorzi suficient timp pentru a îndeplini aceste sarcini înainte de ziua mutării. Pregătește un pix și hârtie! Ete timpul să faci un check list despre cum  va decurge tranziția către o casă nouă. Astfel, de la planificarea bugetului pentru mutare la pregătirea pentru viața în noua ta casă, există o listă nesfârșită ( glumim, nu este nesfârșită, ci consistentă) de lucruri de făcut atunci când te muți într-o casă pentru prima dată. Asigură-te că incluzi toți acești 30 de pași.

Înainte de mutare

Verifică firma de mutări mobilă

Când vorbim de mutări rezidențiale, orice ai face, să nu treci cu vederea recenziile firmei de mutare. De aceea, înainte de a angaja o firmă mutări mobilă, asigură-te că alegi să lucrezi cu profesioniști care să aibă experiență și care pot să îți ofere cele mai bune servicii de relocare.

Fă măsurători în noua locuință

Înainte de a te muta într-o casă nouă, nu uita să arunci o privire asupra planului casei. Măsoară toate spațiile interioare precum și mobilierul. În acest fel, vei ști exact ce bunuri se vor potrivi în noua ta casă. De asemenea, vei putea să direcționați mai bine personalul care va transporta mobilierul.

Transferă utilitățile

Cu câteva săptămâni înainte de mutare, contactează furnizorii de servicii de utilități pentru a-i informa despre noua adresă- cablu și internet, electricitate etc. precum și furnizorul de sistem de securitate pentru a programa o dată de montarea a acestuia dacă este cazul.

În altă ordine de idei, vrei o mutare mai puțin costisitoare? Alege o dată de mutare la jumătatea săptămânii și la jumătatea lunii. De asemenea, evită sezonul de vârf al mutărilor, când tarifele sunt de obicei mai mari. În schimb, urmărește o mutare între lunile octombrie și aprilie, când cererea este mai mică.

Nu uita să trimiți corespondența de mail înainte de o mutare. În caz contrar, ai putea pierde facturi, scrisori și pachete importante. De asemenea, vei dori să te asiguri că ai comunicat noua adresă și angajatorului sau altor persoane și instituții avizate. Este mai bine să faci acest lucru mai devreme decât mai târziu, pentru a nu te confrunta cu multe bătăi de cap, cum ar fi facturi pierdute.

Iată ce trebuie să mai ai în vedere:

Etichetarea cutiilor

Dacă îți împachetezi bunurile fără a eticheta cutiile, faci o mare greșeală. Toate articolele fragile ar trebui să fie etichetate ca atare pentru a evita deteriorarea acestora în timpul drumului. Articolele ar trebui, de asemenea, să fie etichetate în funcție de camerele lor corespunzătoare, cum ar fi „bucătărie”, „baie” etc.

Folosește materialele potrivite pentru ambalare

Folosirea cutiilor deteriorate sau a cutiilor greșite este de asemenea o mare deoarece  anumite obiecte, cum ar fi televizorul, oglinzile și lucrările de artă, necesită un anumit tip de cutie. De asemenea, este nevoie de o ambalare profesională.

Ia în considerare nevoile animalului tău de companie

Te muți cu un animal de companie? Nu trebuie să treci cu vederea nevoile acestuia. De aceea este important să te asiguri că împachetezi o geantă sau o cutie cu articole esențiale pentru animalul tău de companie. Aici vorbim de hrană pentru animale de companie, jucării, așternut pentru pisici etc.

 


Lasă un Comentariu...

*