Mutări rezidențiale: cum să îți organizezi timpul pentru o mutare eficientă

Mutări rezidențiale: atunci când ne mutăm într-o casă nouă de cele mai multe ori nu luăm în seamă toate etapele care trebuie parcurse și nici faptul că acest proces de relocare nu îl poți face de unul singur. Dacă nu vei avea în vedere toți acești pași, este posibil să întâmpini situații neprevăute precum deteriorarea mobilierului sau costuri suplimentare. De aceea, o colaborare cu o firmă de mutări mobilă îți va fi de mare ajutor. În acest sens, ți-am pregătit o serie de informații despre cum să ai o tranziție ușoară spre noua ta locuință și mai ales cum să eviți toate aceste situații neplăcute care apar din varii motive, spre exemplu, nu ai împachetat cum trebuie mobilierul sau nu ai închiriat o mașină de transport potrivită pentru cantitatea de mobilier pe care o ai de transportat. De aceea, pentru a face tot acest proces  ușor și bine organizat, îți prezentăm etapele pe care trebuie să le ai în vedere pentru o astfel de mutare eficientă. Iată ce trebuie să faci:

 

Planifică din timp tot acest proces de relocare

Începe prin a întocmi o listă detaliată a sarcinilor ce trebuie realizate, precum programarea serviciilor de utilități. Stabilește un calendar detaliat cu sarcinile zilnice sau săptămânale. Astfel, vei ști mereu ce pas urmează să faci și vei evita astfel aglomerația de ultim moment.

Achiziționează materiale de bună calitate pentru ambalare

Investește în cutii de calitate pentru a-ți proteja obiectele fragile. Asigură-te că fiecare cutie este etichetată cu conținutul și camera de destinație. În același timp, folosește hârtie de ambalat, folie cu bule de aer și alte materiale de protecție pentru a te asigura că obiectele fragile ajung în siguranță la destinație.

Închiriază o mașină de transport potrivită

Alege o mașină de transport în funcție de cantitatea de mobilier și obiecte pe care le ai de transportat. Astfel nu vei plăti pentru un spațiu mai mare decât ai nevoie.

Un alt aspect important îl constituie rezervarea din timp a mașinii de transport. Așadar, asigură-te că rezervi mașina cu suficient timp înainte pentru a putea evita situațiile în care nu mai sunt disponibile vehicule.

Optează pentru închirierea de spații de depozitare, mai ales dacă vrei să renovezi noul apartament sau casă

Dacă noua locuință nu este complet pregătită, ia în considerare închirierea unui spațiu de depozitare temporar pentru a păstra lucrurile personale în siguranță până la finalizarea mutării. Totodată, alege un depozit mai mare în care să poți  depozita obiectele vechi în cazul în care vrei să renovezi noul apartament.

Firma de mutări mobilă profesionistă Move Solutions îți pune la dispoziție astfel de spații de depozitare care dispun de servicii de pază și care pot fi închiriate pe perioade mai scurte sau mai lungi.

Totodată, dacă trebuie să muți mobilier greu și voluminos, Move Solutions oferă spre închiriere utilaje de mari dimensiuni pentru a muta astfel de obiecte grele. Unul dintre cele mai folositoare utilaje de acest gen este liftul exterior de mobilă sau pianoplanul. Acest utilaj este deosebit de folositor pentru mutări rezidențiale mai ales dacă nu ai posibilitatea de a transporta mobilierul cu liftul de marfă sau pe scări.

Organizează eficient spațiul din casă încă din primele zile de după instalare în noul apartament

În prima săptămână de după mutare, este posibil să nu ai energia necesară să amenajezi întregul apartament. De aceea, în funcție de frecvența de utilizare, despachetează mai întâi lucrurile esențiale pentru a  avea acces mai ușor la ele.

În final, dacă vei avea în vedere toate etape de planificare a timpului și sfaturi de organizare, mutarea într-o casă nouă se va face eficient și  într-un timp mult mai scurt.

 


Lasă un Comentariu...

*