Ce culoare de var exterior se potrivește cel mai bine cu cărămida?

Cărămida este folosită pentru o varietate de stiluri de case, inclusiv tradiționale și contemporane, și poate arăta grozav atunci când este complimentată de un var exterior a cărui culoare este foarte bine aleasă. Veți afla din acest articol câteva idei excelente de culori de var exterior care sunt compatibile cu cărămida.

Într-adevăr, cărămida are un mare avantaj și anume, nu necesită cine știe ce reparații sau reaplicări. Totuși, cele mai multe case care sunt îmbrăcate în cărămidă vor arăta foarte bine cu un accent de culoare. Contează foarte mult și că varul de exterior, la fel ca și tencuiala decorativă exterioară sunt materiale de construcții ieftine. Culoarea varului o puteți alege gândindu-vă la schema clasică de culori.

Cele mai frumoase case au la bază o schemă cromatică foarte bine definită, în special combinații de culori similare sau complementare. În schemele de culori similare, alegeți o culoare principală și accentuați-o cu culorile de pe ambele părți ale culorii principale de pe roata de culori – de exemplu, galben cu verde și portocaliu. Schemele complementare de culori funcționează deoarece includ culori care se află între ele pe roata de culoare – albastru și portocaliu, de exemplu.

Mai trebuie să știți o regulă foarte importantă atunci când stabiliți schema cromatică a propriei case. Cele mai multe fațade exterioare au o paletă care combină trei culori în proporții corecte. Aceasta este cunoscută sub numele de regula 60/30/10. Mai precis,  60% din fațadă este dată de o culoare dominantă, 30% este o nuanță secundară, iar 10% este o culoare de accent. În cazul multor case îmbrăcate în cărămizi, culoarea cărămizii însăși va deveni culoarea dominantă.

Totuși, ce culoare are cărămida?

Cărămizile vin într-o varietate de stiluri și nuanțe, inclusiv nuanțe neutre și nuanțe de roșu exuberant. Și, chiar și într-un singur tip, cărămizile variază de la una la alta. Înainte de a alege culoarea varului exterior compatibil cu cărămida, va trebui să determinați culorile inerente cărămizii. Unele cărămizi roșii, de exemplu, ar putea avea mai multe nuanțe maro, în timp ce altele ar putea să aibă mai multe nuanțe de violet. Puteți determina care este nuanța de bază a cărămizilor pe care o puteți folosi și ca nuanță de accent prin compararea unei cărămizi cu un paletar de culori.

În afară de cărămizi, mai sunt și alte aspecte pe care trebuie să le luați în considerare. Ce culoare au ferestrele și acoperișul, precum și celelalte elemente exterioare, cum ar fi balustradele? Elementele care fac parte din casă vor deveni, de asemenea, parte din schema de culori. Acoperișul, de exemplu, este un element dominant care, în funcție de culoarea sa, ar putea fi un factor cheie în alegerea restului paletei. O casă îmbrăcată în cărămidă roșie și cu un acoperiș negru, are deja două culori principale. Unele case îmbrăcate în cărămidă beneficiază de o fațadă care include un alt material – stuc, de exemplu. Deci, cărămida ar putea juca un rol secundar.

Și peisagistica contribuie foarte mult la alegerea gamei cromatice. O grădină cu multe flori și culori, ar putea necesita o paletă mai neutră, în timp ce o curte mai verde ar arăta minunat cu o casă îmbrăcată strategic în culori luminoase.

Pentru a vă decide în privința unei scheme cromatice ideală pentru propria casă, puteți să vă inspirați din combinațiile tradiționale de culori. Galbenul întotdeauna va arăta frumos cu cremul, un gri cărbune se va înțelege bine cu un gri deschis, verdele gri (verdele salvie) va arăta bine cu gri, movul se poate combina cu crem sau gri, verdele bogat tot cu gri, nuanțele reci de gri se vor înțelege cu nuanțele reci de verde, verdele de pădure arată minunat cu negru, iar accentele lemnoase vor arăta fantastic cu roșu.

 


Lasă un Comentariu...

*