4 avantaje ale iluminatului solar

Iluminatul solar foloseşte o cantitate infimă din potenţialul energetic al razelor ultraviolete pentru a alimenta una sau mai multe lămpi pe timp de noapte. În urma expunerii timp de câteva ore la razele soarelui, un panou solar transmite energia captată către un acumulator. Acesta intră în funcţiune în urma comenzii unui senzor la lăsarea serii şi alimentează o lampă până la următorul răsărit. Ciclul se repetă în fiecare zi, oferindu-ţi beneficiile pe care le regăseşti mai jos:

sursa foto: https://pixabay.com/photos/solar-panel-lamps-electricity-1899091/

Uşor de instalat

Orice sistem electric convenţional necesită prezenţa unui specialist în domeniu şi impune utilizarea unui echipament dedicat. Spre exemplu, dacă doreşti să luminezi curtea casei pe timp de noapte, va trebui să sapi un şanţ pentru a trage curent de la sursă până la locul în care instalezi corpul de iluminat şi să protejezi firul de-a lungul întregului traseu împotriva dăunătorilor şi a factorilor externi care îl pot deteriora. În plus, ai nevoie de sisteme de protecţie pentru instalaţia sanitară, iar consumul de energie electrică se facturează în fiecare lună. Alternativa unei lămpi solare de exterior este net avantajoasă. Nu trebuie decât să instalezi corpul de iluminat astfel încât panoul să fie expus la soare şi te bucuri de toate beneficiile unei lămpi de tip LED. Deşi nevoia expunerii la soare pentru încărcare le face potrivite mai degrabă pentru iluminatul exterior, corpurile de iluminat solare sunt potrivite şi pentru amenajări interioare: singura condiţie este ca panoul să fie fixat afară, la geam sau pe acoperiş, urmând ca lampa să fie alimentată printr-un fir până în camera în care este montată.

Costuri minime de întreţinere

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le oferă iluminatul solar este costul 0 regăsit în factura de energie. Având în vedere creşterile galopante ale preţurilor pentru aceste servicii, orice alternativă este mai mult decât binevenită. Dacă ai posibilitatea asigurării unui iluminat de interior sau exterior pentru care nu trebuie să plăteşti, profită pentru a deveni măcar în parte independent energetic.

Potrivite pentru orice tip de proiect

Beneficiile iluminatului solar nu sunt rezervate exclusiv clienţilor rezidenţiali. Sistemele sunt la fel de potrivite pentru mediile comercial şi industrial şi pentru investiţiile autorităţilor de stat. Spre exemplu, o lampă solară stradală poate fi folosită la fel de bine în parcarea unui centru comercial, într-un parc sau pe domeniul public, în curtea unei instituţii sau a unei fabrici. Marele avantaj este că există chiar fonduri pentru eficientizarea energetică dedicate atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice.

Grija pentru mediul înconjurător

Soluţiile alternative de iluminat bazate pe energie verde au pornit de fapt din dorinţa de a diminua risipa energetică a planetei. Preţul plătit pentru producerea şi exploatarea energiei electrice convenţionale este unul prea mare pentru mediul înconjurător. Producătorii şi furnizorii din domeniul energetic sunt de departe printre cei mai mari poluatori. Utilizarea energiei solare ajută natura să respire, chiar şi într-o mică măsură, rupând acest lanţ al circuitului energetic poluant. Prin paşi mici asumaţi de cât mai multe persoane putem contribui la protejarea mediului înconjurător, iar iluminatul solar este cel mai bun început.

Iluminatul solar reprezintă singura soluţie pentru a beneficia de energie electrică în locurile în care nu există acces la reţeaua naţională. De asemenea, reprezintă o alternativă excelentă pentru persoanele fizice sau pentru companiile care doresc să obţină un certificat verde. Având în vedere că există variante de finanţare pentru instalarea unui astfel de sistem, poţi avea toate beneficiile de mai sus cu costuri minime de implementare. În ceea ce priveşte cheltuielile de întreţinere, iluminatul solar este aproape gratuit, oferindu-ţi o adevărată gură de aer în condiţiile creşterii facturilor la energie.

 


Lasă un Comentariu...

*