Cum sa construiesti o pergola în grădina casei

Amenajarea grădinii joacă un rol foarte important în definirea personalității grădinii tale, dar și în ceea ce privește asigurarea confortului optim. Poți amenaja grădina în multe moduri, însă construirea unei pergole este o idee cu adevărat unică și specială. Dacă și tu vrei să ieși în evidență prin frumusețea și confortul grădinii tale, atunci iată cum ar trebui să construiești o pergolă.

Cum sa construiesti o pergola în grădina casei

Sursa foto: unsplash.com

Întărește structura pergolei

O pergolă este destul de asemănătoare unei terase, drept pentru care cel mai adesea ea este privită ca fiind o anexă a locuinței. Pergola trebuie să fie amenajată cu gust, iar unul dintre cele mai importante lucruri ține de fapt și de rezistența acesteia. De aceea, poate că ar trebui să ai în vedere sudarea elementelor cheie ale pergolei, a structurii, iar pentru aceasta poți cumpăra aparate de sudura de la Masif.ro care să îți fie de folos și pentru alte lucrări de construcții sau amenajări.

Pergola va trebui să reziste la un număr mare de solicitări, majoritatea extreme, deoarece această construcție exterioară este supusă ploii, vântului, zăpezii și gerului. Din acest motiv va trebui să o protejezi la nivel de rezistență, astfel încât aceasta să poată rezista pentru cât mai mult timp în cele mai bune condiții.

Folosește materiale de calitate

Pergolele sunt structuri care pot fi construite chiar și în prelungirea locuințelor, sub forma unor terase acoperite. Aceasta este una dintre deosebirile principale, la nivel de funcționalitate, comparativ cu foișoarele de grădină.

În plus, foișoarele sunt elemente de mici dimensiuni menite să fie folosite în grădini și gospodării, dar nu în prelungirea casei sau în imediata vecinătate. Adesea foișoarele sunt folosite în zone special delimitate ale grădinii.

Pentru a realiza o pergola frumoasă, vei avea nevoie de un lemn de calitate, dar și de accesorii speciale de prindere, astfel încât rezultatul să fie excepțional. Poți alege să lăcuiești lemnul, să băițuiești sau să vopsești, astfel încât să îi sporești rezistența și durabilitatea.

Folosește decorațiuni speciale

Felul în care vei amenaja pergola este foarte important deoarece această facilitate constructivă este primul contact al oricui cu casa ta. Pergola este atât zonă de relaxare cât și zonă de primire a oaspeților, este deopotrivă spațiu de recreere, cât și un loc bun unde să îți petrec serile cu prietenii.

Amenajează așadar folosind elemente simpliste, specifice grădinilor, cum ar fi decorațiunile de grădină, ghirlandele de lumini sau felinarele. Vei vedea că acestea se vor potrivi foarte bine în contextul natural și îl vor complimenta cu bun gust. Poți folosi pitici de grădină, acolo unde îți permite spațiul și poți chiar instala leagăne sau baldachine pentru un plus de relaxare.

Folosește plante agățătoare

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a pune în evidență o pergolă este acela de a folosi plante agățătoare. Firește, acest lucru nu înseamnă de fapt să creezi o oază luxuriantă, ci să împletești cât se poate de frumos elementele naturale (lemn- verdeață), astfel încât casa ta să arate cu adevărat deosebit.

Atenție însă, plantele agățătoare au mare nevoie de apă și de aceea va fi necesar să instalezi și un sistem foarte bun de irigare care să te ajute să menții caracterul natural al pergolei.

Pergola este o construcție deosebită, care pune foarte bine în valoare frumusețea casei tale și care îți permite să o exploatezi într-un umăr amplu de posibilități. Dacă vrei să o realizezi cât mai ușor, atunci poți cere ajutor specializat, atât în ceea ce privește partea de construcție, cât și în ceea ce înseamnă segmentul de design.

Pergolele sunt moderne și elegante, așa că realizare lor trebuie să exprime exact aceste aspecte.


Lasă un Comentariu...

*