Trei pași ca să te pregătești așa cum trebuie pentru o renovare completă a casei tale

Orice proprietar de locuință care își dorești să-și modernizeze complet casa primăvara sau vara anului viitor ar trebui să profite din plin de lunile următoare ca să stabilească toate detaliile procesului de renovare. Dacă te numeri printre cei care au de gând să-și renoveze complet casa, respectă pașii de mai jos și totul va ieși așa cum îți dorești.

Apelează la experți

Primul pas ar fi să iei legătura cu un arhitect și cu un expert în design interior. Cei doi o să-ți viziteze locuința, o să analizeze proiectul casei și, cel mai important, o să te asculte foarte atent ca să afle tot ceea ce îți dorești. De asemenea, în timpul dialogului cu ei, o să vină cu idei și sugestii prețioase, adaptate nevoilor tale. Totodată, când te întâlnești cu cei doi specialiști caută să le pui cât mai multe întrebări, ca să te lămurești exact cum va decurge tot proiectul și cum se vor implica arhitectul și expertul în design interior. Înainte să alegi arhitectul și expertul în design interior cu care vei lucra, cel mai bine ar fi să te întâlnești cu mai mulți astfel de profesioniști. După ce îți faci o listă scurtă, caută cât mai multe informații despre fiecare arhitect și specialist în design interior, ca să iei cea mai bună decizie. Ideal ar fi dacă ai găsi un arhitect și un specialist în design interior angajați la aceeași firmă, specializată pe oferirea de servicii de proiectare case.

Fă-ți o strategie

Discuțiile cu arhitectul și cu expertul în amenajări interioare ar trebui să fie urmate de elaborarea unei strategii. Prin urmare, fă-ți un plan detaliat, care să cuprindă tot ce ține de designul proiectului, precum și calendarul lucrărilor de renovare. Stabilește-ți un interval în care dorești să se desfășoare lucrările, iar apoi asociază-i fiecărei etape de renovare o perioadă clară de timp. Gândește-te nu doar la buget, ci și la toate celelalte aspecte. De exemplu, hotărăște-te dacă îți vei izola casa cu vată minerală bazaltică sau cu un alt material ori dacă îți vei înlocui acoperișul sau doar îl vei renova pe cel existent.

Încheie un acord cu o firmă de construcții

După ce îți faci toate planurile, următorul pas ar fi să cauți o firmă de construcții, care să-ți realizeze toate lucrările. Spune-le exact ceea ce îți dorești, dacă vrei să primești o ofertă de preț cât mai apropiată de costurile reale. Dacă propunerea lor ți se pare în regulă, nu rămâne decât să aștepți anul viitor, când vor demara toate lucrările.

Sursa foto: pixabay.com


Lasă un Comentariu...

*