Transformă o curte mică într-un spațiu plăcut și confortabil

https://pixabay.com/ro/photos/de-var%C4%83-%C3%AEnc%C4%83-de-via%C5%A3%C4%83-gr%C4%83din%C4%83-783344/

Curțile de mici dimensiuni nu sunt chiar atât de restrictive precum ai putea crede. Dacă ai o grădină limitată ca spațiu, dar pe care îți dorești să o transformi într-o oază de relaxare și voie bună, acest lucru este 100% posibil.

Nu ai nevoie de un spațiu imens pentru a crea o atmosferă plăcută și familiară. Nu ai nevoie nici de investiții majore, ci doar de câteva trucuri estetice, aplicate corect. Iată cum îți poți amenaja curtea într-un mod simplu, rapid, economic și eficient!

1. Păstrează grădina organizată 

Un prim pas pentru o grădină spațioasă este să păstrezi locul cât mai ordonat cu putință. Chiar dacă suprafața nu este foarte mare, curtea va părea, vizual, mai încăpătoare, dacă vei organiza totul cât mai eficient. De aceea, încearcă să nu aglomerezi spațiul cu multe piese de mobilier sau cu ustensile și accesorii lăsate, de-a valma, prin grădină. Investește într-un spațiu de depozitare, unde poți păstra accesoriile pentru grădină, produsele și echipamentele de curățenie și îngrijire a gazonului. Poți opta pentru un dulap sau pentru cutii speciale.

2. Plantează ierburi aromatice și flori

Chiar dacă grădina ta nu este foarte mare, acest lucru nu te împiedică să îi oferi personalitate și un plus de farmec. Alege o suprafață și pune acolo câteva tipuri de flori colorate și vesele, precum și plante aromatice: busuioc, oregano, rozmarin, mentă sau salvie. Nu numai că vor fi utile pentru gătit, dar vor avea un rol decorativ și vor oferi curții acel aer familiar și chic pe care ți-l dorești.

3. Amenajează un spațiu de relaxare

Indiferent de suprafața pe care o ai la dispoziție, poți amenaja un colț dedicat relaxării, odihnei și răsfățului. Poți opta pentru o masă pliabilă din lemn, pe care o poți strânge atunci când nu o folosești, alături de câteva scaune asemănătoare. Poți folosi acest spațiu intim pentru cafea dimineața sau chiar pentru a servi micul dejun alături de familie. 

Dacă îți place să citești sau să faci plajă, investește într-un șezlong sau un fotoliu confortabil. Poți găsi online scaune de grădină la cel mai bun preț, într-o varietate de modele, nuanțe și materiale potrivite pentru curtea ta. Poți așeza șezlongul oriunde dorești, căci acesta nu va ocupa mult spațiu și îți va oferi relaxarea de care ai nevoie. Alătură-i și o măsuță joasă, pe care să îți pui ochelarii de soare, crema cu SPF, limonada sau cartea preferată.

4. Accesorizează grădina cu lumini și ghirlande

Uneori, o grădină de mici dimensiuni e de preferat unei curți imense pentru că pare un spațiu intim, familiar, care te îmbie la relaxare și visare. Și, chiar dacă nu ai mult spațiu la dispoziție, decorează-ți grădina cu elemente luminoase, chic și de efect. Poți alege ghirlande de lumini pe bază de energie solară, care se vor încărca pe parcursul zilei și se vor aprinde la lăsarea întunericului. Acestea sunt disponibile în sute de modele și nuanțe fermecătoare. Adaugă și ghirlande luminoase, pe care le poți pune în copacii din curte sau de-a lungul gardului. Vei obține un efect cald, primitor și intim, perfect pentru seri petrecute în curte!

5. Adu culoare și veselie în grădină

Nu în ultimul rând, dacă vrei să-ți transformi mica grădină într-un spațiu confortabil și relaxant, integrează multă culoare în peisaj. Poate fi vorba despre mese și scaune în nuanțe vesele, baldachine sau leagăne acoperite cu pături colorate sau chiar un hamac în tonuri vesele. Toate acestea pot fi alese de pe motorul de căutare FAVI, unde poți găsi oferta a peste 100 de magazine de mobilă și decorațiuni. 

Orice ar fi, nu te lăsa încurcat de dimensiunile grădinii, ci mai bine ia în calcul posibilitățile infinite de adaptare și amenajare!

Sursa foto: https://primera-shop.ro/products/scaun-exterior-madison-natural?variant=34685332684953&currency=RON&utm_source=favi&utm_medium=cpc&utm_campaign=favi-scaune-de-gradina&utm_term=416f1ec8-df72-4702-bf8c-24a2b4954921 


Lasă un Comentariu...

*