Top 7 lucruri de știut când vinzi un apartament

Te gândești să îți vinzi apartamentul? În cazul acesta trebuie să știi că vânzarea unui apartament vine cu un pachet de provocări pentru tine. Desigur, la o primă vedere ar putea părea simplu: pui anunțul de vânzare al apartamentului și aștepți să apară persoanele interesate. Dar este chiar atât de simplu? Nici vorbă! Pentru a te asigura că vinzi apartamentul, trebuie să îl pui la punct în primul rând. Trebuie ca acesta să arate cât mai prezentabil posibil. În plus, vânzarea unui apartament vine la pachet cu stres, anxietate și chiar sentimente de incertitudine. Pentru a te ajuta să treci cu bine peste această etapă îți oferim o listă cu șapte lucruri pe care trebuie să le știi. Ține cont de ele și vinde-ți apartamentul pe care îl deții în București, repede și ușor!

1.   Apelează la un agent imobiliar

Ai putea fi tentat să îți vinzi singur apartamentul, în ideea că nu poate fi atât de dificil să faci o vânzare a unui apartament cu 2 camere în București. Totuși, dacă îți dorești să vinzi apartamentul repede, fără prea mult stres și la prețul pieței, este recomandat să apelezi la un agent imobiliar. Asigură-te că te interesezi înainte și găsești un agent imobiliar cu adevărat profesionist și de încredere.

2.   Fă ordine în apartament

Atunci când urmează să pui anunțul de vânzare a apartamentului tău, trebuie să te asiguri că acesta este curat și ordonat. Un anunț are șanse mai mari să fie accesat de către persoanele interesate, dacă este însoțit de poze. Iar pentru ca pozele să îi determine pe cei interesați să își dorească să vadă apartamentul, acestea trebuie să reflecte un apartament în care este ordine. Asigură-te că toate zonele vizibile din apartament sunt curate și ordonate.

3.   Depersonalizează spațiul

După ce ai făcut ordine în apartament, este momentul să îl depersonalizezi. Renunță la orice obiecte personale, astfel încât să le oferi potențialilor cumpărători ocazia de a se vizualiza locuind în apartamentul respectiv. Pozele de familie, mobilierul și diversele opere de artă pot face un apartament mai puțin atractiv pentru public. Scopul tău este să creezi un apartament în care vizitatorii să își poată imagina viața lor viitoare.

4.   Revopsește pereții în culori neutre

Chiar dacă ție îți plac culorile din apartamentul tău, trebuie să ai în vedere că potențialilor cumpărători s-ar putea să nu le placă. Cel mai bine este să optezi pentru culori neutre, întrucât acestea sunt în general pe placul oricui.

5.   Oferă-le potențialilor cumpărători un ambient plăcut

Lasă în apartament câteva elemente de decor sau mobilier, incluse în prețul de vânzare al apartamentului. Acest lucru va diferenția apartamentul tău de altele de același tip, pe care cumpărătorii le găsesc de vânzare.

6.   Recondiționează apartamentul

Cu siguranță, cumpărătorii găsesc cu ușurință anunțuri de vânzare cu apartamente de 2 camere în București. Așadar, este esențial ca apartamentul tău să se diferențieze de altele de același tip. Pentru asta, trebuie să îl recondiționezi, înainte de a-l pune spre vânzare. Asigură-te că repari toate eventualele stricăciuni și că apartamentul este locuibil și prezentabil.

7.   Cere prețul corect

Desigur că îți dorești să primești un preț cât mai mare pentru apartamentul tău și vei tinde să crezi că acesta valorează mult mai mult decât ți se oferă pentru el. Totuși, dacă vrei să îl vinzi, va trebui să ceri prețul corect al pieței. Cumpărătorii cunosc foarte bine prețurile atunci când sunt în căutarea unui apartament. Cere un preț competitiv, care să nu fie nici prea mare, dar nici prea mic.

Cum să-ți vinzi apartamentul

Urmează sfaturile de mai sus și vinde-ți apartamentul pe care îl deții în București, repede și ușor! Printre principalele lucruri de care trebuie să ții cont se numără ordinea și curățenia din apartament, reparațiile generale, vopsirea pereților în culori neutre, depersonalizarea spațiului, oferirea unui ambient plăcut, apelarea la ajutorul unui agent imobiliar și cererea prețului corect.

Sursa foto: pexels.com

 

 


Lasă un Comentariu...

*