Top 5 materiale din care se fabrică o chiuvetă

 

Indiferent dacă vorbim despre baie sau bucătărie, chiuveta reprezintă principalul element din încăpere. Datorită utilității acestui obiect sanitar, chiuveta trebuie aleasă în funcție de material și aspect, pentru a te bucura de o încăpere performantă.

Alegerea unui chiuvete nu este întotdeauna ușoară, fiindcă trebuie să iei în calcul numeroase aspecte. Atâta timp cât ții cont de calitatea materialelor, vei avea o chiuvetă pe care o poți folosi pe termen lung. Pentru că materialul este extrem de important, îți prezentăm care sunt cele mai comune materiale din care se fabrică o chiuvetă, din rândurile de mai jos!

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/chiuveta-baie/onix

Piatră

Piatra naturală reprezintă un material extrem de folosit pentru chiuvetele din baie sau bucătărie. Poți găsi chiuvete din piatră elegante și trainice, în funcție de nevoile tale și de bugetul de care dispui. Poți opta pentru roci mai accesibile ca preț, precum talcul sau diferite variante de gresii și pentru pietre naturale cu un preț mai ridicat, ca granitul și marmura.

 

Printre cele mai rezistente materiale folosite în confecționarea chiuvetelor se numără granitul și marmura, considerate de lux. Aceste materiale sunt ideale pentru o bucătărie elegantă și modernă, care rezistă în timp. Investește în chiuvetele din piatră naturală dacă dorești să oferi unicitate unei încăperi, însă ține cont de faptul că au un cost mai ridicat, în comparație cu alte materiale.

Ceramică

Ceramica este la fel de populară printre materialele din care se fabrică chiuvetele, datorită eleganței pe care o oferă unei încăperi. Chiuvetele din ceramică se potrivesc în orice tip de bucătărie, în special în cele rustice, însă necesită o atenție deosebită. Atât chiuvetele din ceramică, cât și cele din fontă sunt mai greu de întreținut, fiindcă se pot deteriora ușor la mici lovituri.

 

Din fericire, găsești numeroase modele de chiuvete din ceramică, de la albul clasic, până la mixuri de culori, care să se potrivească cu bucătăria ta. Chiar dacă nu este la fel de rezistentă ca piatra, ceramica are un preț scăzut, de aceea este una dintre primele opțiuni pentru cei care își amenajează bucătăria.

Compozit

Compozitul este folosit pentru chiuvete, datorită eleganței pe care o oferă și reprezintă o variantă mai ieftină în comparație cu ceramica sau piatra. În plus, chiuvetele din compozit au o greutate mai redusă față de cele din piatră și sunt rezistente la zgârieturi și șocuri.

 

Metal

Aliajele din fier sau oțelul inoxidabil, la care se adaugă arama sau cuprul reprezintă variante de materiale care se folosesc pentru chiuvete. Chiuvetele din inox sunt printre cele mai căutate și sunt potrivite dacă îți dorești modele rezistente în timp. Inoxul are un aspect plăcut, nu este greu de întreținut și oferă un preț scăzut, în comparație cu alte materiale.

 

Dacă vorbim despre dezavantajele chiuvetelor din inox, acestea se zgârie mai ușor iar petele de calcar sau murdărie pot fi vizibile rapid. Totuși, există variante din inox gros și satinat, care atenuează aceste efecte neplăcute.

Sticlă

Nu în ultimul rând, poți avea în vedere și chiuvetele din sticlă termorezistentă, potrivite în special pentru baie și lavoarele înalte.

 

Deși sticla este dură, trebuie să știi că obiectele ascuțite sau grele care cad în chiuvetă o pot sparge sau ciobi. De asemenea, sticla este sensibilă la petele cauzate de apă sau săpun, de aceea trebuie curățată frecvent, cu produse special destinate acestui material.

 

Alege cea mai bună chiuvetă ținând cont de materialul din care este confecționată, care să se integreze perfect într-o încăpere.

 

 

 

 


Lasă un Comentariu...

*