Selecția videointerfonului potrivit – Ghidul utilizatorului

În situația în care utilizezi un interfon clasic, probabil că știi deja faptul că singurul lucru pe care trebuie să-l facă persoana care te contactează pentru a-i permite accesul în incinta în care locuiești, este să se prezinte vocal. Totuși, filtrul acesta a devenit foarte ușor de păcălit pentru cei care doresc să pătrundă în incinta unei scări de bloc sau curți cu scopuri nu tocmai pozitive.

Tocmai de aceea, foarte mulți utilizatori au început să se orienteze către videointerfoane, acele aparate care includ și  camere video. Avantajul major al acestui tip de interfon este acela că îți oferă posibilitatea de a vedea cine sună, astfel încât vizitatorii rău intenționați să nu te poată păcăli. Cum alegi, însă, videointerfonul potrivit?

Videointerfon cu fir sau fără fir?

Atât interfoanele cu fir, cât și cele wireless, îndeplinesc cu brio funcția de bază pentru care au fost concepute, însă principalul avantaj al celor fără fir este reprezentat de faptul că îți permit să monitorizezi ce se întâmplă în jurul casei tale chiar și atunci când ești plecat.

Totuși, lipsa firelor conduce la creșterea prețului, motiv pentru care numeroși utilizatori preferă în continuare videointerfonul cu fir, care este mai greu de montat. Dacă dorești un aparat mai practic și cu mai multe funcții, varianta fără fir este cea potrivită, însă trebuie să fii pregătit pentru a face o investiție generoasă.
Videointerfoane cu funcții de fotografiere și filmare

Majoritatea videointerfoanelor dispun și de memorie internă, care poate stoca materiale foto și video. Astfel, poți verifica cine a încercat să te caute atunci când ai lipsit de acasă și poți descoperi diverse detalii referitoare la ora vizitei. Capacitatea de stocare variază de la aparat la aparat, așa cum se întâmplă și în cazul calității imaginilor surprinse.

Alege un interfon cu o cameră bună și cu un ecran cu o diagonală potrivită, pentru că în cazul unor incidente neplăcute, imaginile surprinse de videointerfon pot ajuta la prinderea vinovaților.

Structura trebuie să fie robustă, anti-vandalism

Având în vedere faptul că prețul unui videointerfon nu este tocmai mic, acesta ar putea deveni o țintă în sine pentru hoți, motiv pentru care este necesar ca acest aparat să aibă o structură robustă, concepută special pentru a rezista actelor de vandalism.

Totuși, în majoritatea situațiilor problematice, hoții vor căuta să distrugă aparatele de supraveghere, pentru a nu putea fi identificați ulterior. Din acest motiv, o recomandare foarte importantă este aceea de a alege un aparat foarte bine securizat, deși poate fi necesar să investești o sumă mai mare de bani în acest caz.

Produse comercializate de firme de încredere

Modul în care a evoluat comerțul, în special latura online a acestuia, permite oricui să vândă produse de orice tip, iar videointerfoanele nu fac excepție. Având în vedere scopul acestor aparate, nu ți-ai dori să sacrifici gradul de securitate pe care ți-l poate oferi unul de calitate doar pentru o scădere a costului. Poți apela cu încredere la un videointerfon Electra, întrucât acestea sunt de calitate și vei primi toate echipamentele și instrucțiunile necesare.

Supravegherea locuinței tale nu este un lucru care trebuie făcut cu jumătăți de măsură, iar plusul de siguranță pe care îl poate aduce un videointerfon este semnificativ. Înainte de a cumpăra un astfel de sistem, trebuie să ții cont de posibilitatea de a opta pentru un aparat cu fir sau fără fir și trebuie să fii foarte precaut cu privire la calitatea funcțiilor de filmare și fotografiere. Ai grijă ca aparatul ales să fie securizat corespunzător și protejat împotriva vandalismului, iar brandul căruia îi aparține să fie unul de încredere.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/home-key-keychain-door-key-turnkey-589068/


Lasă un Comentariu...

*