Principii Feng Shui pentru o casă echilibrată

Feng Shui nu înseamnă doar o locuință plăcut amenajată, echilibrată și primitoare ci, totodată, înseamnă o mai bună dispoziție, mai multă relaxare și mai mult calm, adică exact acele stări în care dorim să ne scăldăm atunci când ajungem acasă după o zi agitată. Utilizând doar câteva dintre principiile-cheie ale Feng Shui, putem aduce echilibrul în locuința noastră, în timp ce ne eliberăm mintea de toate gândurile apăsătoare și ne permitem să ne relaxăm și să avem un moment doar al nostru.

Ce înseamnă Feng Shui?

Cu siguranță, ați auzit de nenumărate ori termenul „Feng Shui” și poate că bănuiți ce anume înseamnă, însă nu sunteți foarte siguri. Iată că Feng Shui este o practică antică din China care se concentrează pe amplasarea strategică a pieselor de mobilier și a obiectelor în conformitate cu ceea ce s-ar numi flux de energie „chi”, cu scopul de a crea o amenajare armonioasă. Nu există foarte multe dovezi care să demonstreze dacă și cum anume Feng Shui ne îmbunătățește starea de sănătate, însă se știe cu certitudine că principiile-cheie Feng Shui conduc către o locuință organizată și echilibrată.

Primul pas – eliminarea dezordinii. Primul pas către o locuință mai echilibrată constă în eliminarea dezordinii. Indiferent că este vorba de teancuri de facturi și corespondențe, de rafturi încărcate cu obiecte decorative sau doar o supraîncărcare generală cu tot felul de lucruri, atribuiți-vă un weekend pentru a scăpa de toate lucrurile de care nu mai aveți nevoie. Scopul este acela de a obține o locuință cât mai liberă și aerisită, păstrând doar lucrurile folositoare și pe cele de care sunteți încă atașați. Puteți investi în cutii de depozitare care vă vor ajuta să vă mențineți locuința curată și organizată. Sunt disponibile, de asemenea, numeroase tipuri de cutii din lemn foarte decorative potrivite pentru obiectele sentimentale de care nu vă puteți despărți. Puteți depozita toate acele lucruri cu valoare sentimentală într-o cutie frumoasă din lemn, pe care o puteți ține la vedere. O casă curată și ordonată vă ajută să vă limpeziți gândurile și să găsiți mai mult echilibru.

Al doilea pas – alegerea culorilor potrivite. Poate că nu ne dăm seama de asta, însă culorile din locuința noastră pot avea un mare impact asupra stării noastre de spirit. Prin urmare, principiile Feng Shui ne sugerează să ne concentrăm pe tonurile neutre pentru a obține o amenajare cu efect calmant. Dacă dorim o pată de culoare, atunci e bine să ne rezumăm doar la două-trei culori într-o singură încăpere. Culorile mai întunecate pot înghiți energia pozitivă, în timp ce culorile deschise creează o ambianță foarte senină și plăcută.

Al treilea pas – echilibrarea elementelor. În esență, principiile Feng Shui au ca scop principal echilibrarea celor cinci elemente, și anume pământ, metal, apă, lemn și foc. Aceste elemente sunt reprezentate de diferite forme, culori și materiale și fiecare are un anumit impact asupra diferitelor aspecte din viața noastră. Ideal ar fi să alegem acele culori, obiecte și piese de mobilier care să reprezinte aceste cinci elemente astfel încât să obținem o locuință echilibrată.

Nu în ultimul rând, aerul curat este o altă parte importantă prin care putem îmbunătăți echilibrul locuințelor noastre. Ceea ce putem face este să deschidem ferestrele în fiecare zi, să decorăm cu plante care au capacitatea de a purifica aerul și să parfumăm locuința doar cu uleiuri esențiale de cea mai bună calitate. Astfel, casele noastre vor fi mai curate, mai sănătoase, iar noi ne vom simți mai relaxați și mai în siguranță.


Lasă un Comentariu...

*