Principalele reparații sanitare pe care trebuie să le faci atunci când îți vinzi casa

Nu puține sunt persoanele care doresc să își vândă casa, dar se stresează doar la gândul că există unele neregularități în privința instalațiilor sanitare. Pe de o parte, din cauza acestor neregularități este posibil să găsescă foarte greu un cumpărător, pe de altă parte este foarte probabil ca potențialii cumpărători să dorească să efectueze o inspecția sanitară profesională înainte de semnare actelor de vânzare-cumpărare, dar la fel de bine un evaluator imobiliar poate fi cel care scoate în evidență eventualele probleme sanitare.

Iată doar câteva dintre motivele principale pentru care, înainte de scoaterea la vânzare a casei, este indicat să efectuați câteva reparații sanitare de rigoare.

De ce este necesară o inspecție sanitară?

În primul rând, pentru toți cei care doresc să își vândă actualele locuințe, trebuie să lămurim de ce este necesară o inspecție sanitară. Gândiți-vă că pentru cumpărători, cumpărarea unei case este una dintre cele mai importante investiții, așa că majoritatea cumpărătorilor vor dori să știe că își investesc banii inteligent.

De cele mai multe ori, o evaluare a locuinței este definită ca fiind o examinare vizuală obiectivă a structurii fizice și a sistemelor unei case, de la acoperiș la fundație. Totuși, o evaluare a casei este mult mai mult decât o examinare rapidă, ci este mai degrabă o asigurare pentru cumpărători că totul funcționează corect.

După examinarea casei, evaluatorul va scrie un raport detaliat al instalațiilor sanitare actuale și va menționa dacă un cumpărător va trebui să nu să cheltuiască bani în plus pentru a repara problemele legate de instalațiile sanitare.

O inspecție sanitară poate fi exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă asigura că veți reuși să vindeți proprietatea.

Ce presupune o inspecție sanitară?

Pentru a obține o inspecție sanitară, puteți contacta oricând un instalator București, care va evalua instalațiile sanitare din interiorul și din exteriorul locuinței. În cele mai multe cazuri, inspecția sanitară depistează eventualele scurgeri. Scurgerile pot fi nedepistate pentru perioade lungi de timp, deoarece majoritatea proprietarilor de case știu că există o scurgere doar atunci când devine o problemă prea severă. Totuși, scurgerile minore sunt cele care pot provoca daune serioase în timp, în special la nivelul pardoselilor și pereților. De asemenea, scurgerile favorizează apariția mucegaiului.

La rândul lor, scurgerile de la robinete și de la toalete dau foarte rău când vreți să vă vindeți casa, cu toate că sunt ușor de reparat. Potențialii cumpărători pot inspecta toate sistemele de alimentare cu apă și de distribuție interioară, care includ robinetele și toaletele vechi. Nu pierdeți cumpărătorii, ignorând o problemă ușor de rezolvat.

Probleme foarte deranjante sunt și scurgerile înfundate și canalele blocate. Deși poate fi tentant să rezolvați pe cont propriu astfel de probleme, vă recomandăm să angajați un instalator profesionist pentru a evalua și corecta problema.

Nu în ultimul rând, inspecția sanitară va include și examinarea instalațiilor sanitare din grădină. Acestea includ țevi care transportă apă în casă, precum și țevi de evacuare a apei uzate.

De asemenea, instalatorul poate verifica și dacă contorul de apă funcționează corespunzător. Concluzionând, pentru o vânzare rapidă și sigură a locuinței, este esențial să nu omiteți un control sanitar.

 


Lasă un Comentariu...

*