Montare centrală termică – ce trebuie să știi când îți cumperi un echipament de căldură

Unul dintre principalele motive care îi determină pe români să cumpere și să își monteze propria centrală termică este dorința de a avea căldură oricând în casă. Centralele comune de bloc oferă căldură în calorifere doar dacă sunt îndeplinite anumite condiții și nu de puține ori s-a întâmplat să fie frig în casă la început de toamnă-iarnă. Iată ce trebuie să știi dacă ai luat decizia de a cumpăra o centrală termică, care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi.

Ce ai de făcut dacă cumperi o centrală termică

Montarea unei centrale termice nu poate fi făcută la întâmplare având în vedere că este un echipament care funcționează pe bază de presiune și foc. Alegerea modelului potrivit se face în funcție de mai multe criterii, iar printre cele mai importante amintim: suprafața, dar și tipul locuinței, membrii familiei și necesarul de apă caldă din casă.

Însă, dacă deja ai ales modelul de centrală termică, trebuie să ai în vedere că pentru montare este nevoie de mai multe documente și condiții. Iată care sunt acestea:

În primul rând trebuie să obții acordul de proiect al distribuitorului de gaz din oraș, iar pentru a-l primi trebuie să faci următoarele:

  • Cerere de acces către sistemul de distribuție de gaze naturale;
  • Formular tip care să includă acordul investitorilor inițiali ai coloanei de gaz, respectiv vecinii care deja au montată o centrală termică;
  • Acordul asociației de proprietari, dar și actul de proprietate și acordul coproprietarilor;
  • Acordul vecinilor.

După ce ai obținut aceste documente, pașii de obținere a acordului distribuitorului de gaz trebuie parcurși de o firma autorizată ANRE, companie care se ocupă cu proiectarea și executarea lucrărilor de utilizare a gazelor naturale.

Urmează să depui cererea de debranșare către furnizorul de agent termic

Montarea unei centrale termice

Instalarea propriu zisă a centralei termice se face doar de către o firmă autorizată ISCIR. Alegerea modelului potrivit, așa cum spuneam, se face doar în funcție de suprafața care urmează să fie încălzită, dar și de cantitatea de apă de care ai nevoie.

De regulă, românii aleg modelul de centrală termică cu preparare instantă a apei calde menajere deoarece asigură tot confortul de care este nevoie.

Orice reparație a centralei termice trebuie făcută de un service autorizat, de preferat al brand-ului centralei. Pentru reparații de centrale termice Immergas este nevoie să mergi către un service care să îți pună la dispoziție un personal autorizat în orice moment al zilei. Service-ul Immergas este în acest moment lider pe piață în ceea ce privește încălzirea casnică și a pus până acum spre vânzare aproape 5 milioane de centrale. Fiecare model de centrală în parte are un design aparte, dar și o tehnologie adaptată nevoilor locuinței. Reparația unei centrale făcută de către service-ul furnizorului de centrale termice îți păstrează garanția produsului și te ajută să rezolvi în timp real orice problemă.


Lasă un Comentariu...

*