Masa de Paște – 5 idei de amenajare de la designeri

 

Vrei să organizezi o masă specială de Paște, diferită de cele din alți ani? Îți dorești ca toți musafirii să se simtă bine și să adore aranjamentele pe care le-ai pregătit?

Ei bine, nu există niciun secret bine păstrat, ci doar câteva tips & tricks de la experți, care te vor ajuta să pui la cale cea mai creativă masă festivă pentru familia ta. Urmează sfaturile lor și adaptează-le gusturilor tale, pentru a obține un rezultat autentic, plin de personalitate!

1. Stabilește o schemă de culori

Dacă vei întreba orice specialist care este condiția principală pentru un design coerent și special, răspunsul va fi legat de culori.

Gama cromatică pe care o alegi influențează enorm rezultatul final. Dacă nuanțele se potrivesc și se completează, vei obține o masă armonioasă, elegantă și rafinată. În caz contrar, dacă nu ții cont de îmbinarea culorilor, rezultatul va fi unul haotic, cu aspect dezordonat.

Astfel, pentru o masă de Paște veselă, poți miza pe nuanțe pastelate, precum verdele pal, rozul pudrat, galbenul pai și bleul unui cer senin de primăvară. Combină aceste nuanțe cu o față de masă albă sau crem și adaugă flori de sezon într-o vază delicată.

Dacă preferi o variantă ușor mai sofisticată, poți alege roșu drept culoare principală, pe care să o completezi cu accente aurii, un sfeșnic elegant și lumânări înalte.

2. Organizează eficient spațiul

Pentru ca toți invitații să se simtă confortabil, este nevoie să măsori cu atenție spațiul disponibil și să faci o schiță cât mai realistă.

Cu alte cuvinte, dacă masa ta din bucătărie nu este foarte încăpătoare, nu o încărca niciodată cu zeci de decorațiuni. Păstrează totul cât mai simplu și axează-te pe veselă deosebită și o față de masă care să mărească vizual spațiul.

În cazul în care cauți o masă potrivită, vezi mai multe mese de bucătărie și dining online, pentru a-ți face o idee clară și pentru a-ți da seama ce cauți, de fapt. Așază masa și scaunele în funcție de numărul de invitați, pentru a nu da impresia de spațiu gol sau, dimpotrivă, de înghesuială.

3. Folosește decorațiuni specifice și originale

Când auzi cuvântul „Paște”, gândul îți zboară imediat la simbolurile specifice: ouă roșii, iepurași și flori de primăvară.

Ca să organizezi o masă de Paște specială, evită clișeele și găsește soluții cât mai originale. De exemplu, înlocuiește clasicul coș cu ouă colorate cu un aranjament de tip cuib, confecționat din paie.

Apoi, chiar dacă fața de masă cu iepurași este foarte simpatică, înlocuiește-o cu una simplă, roșie sau albă. Iepurașii își pot face simțită prezența ceva mai subtil: împăturește șervetele sub forma de urechi și așază-le în dreptul fiecărui invitat.

4. Vopsirea ouălor de Paște

Dacă ar fi să alegem în unanimitate un element care nu poate lipsi de pe masa festivă, acela ar fi, cu siguranță, ouăle vopsite.

Anul acesta, în loc să alegi aleatoriu culorile, folosește vopseaua în mod strategic. În funcție de designul pe care dorești să-l creezi, colorează ouăle astfel încât să se potrivească perfect. Iată cum:

  • Ouă roșii, perfecte, lucioase pentru o masă elegantă, clasică;
  • Ouă în nuanțe pastelate, pentru o masă casual, veselă și jucăușă;
  • Ouă monocrome – Alege o singură nuanță deosebită, pentru o masă minimalistă și modernă.

5. Alegerea detaliilor care fac diferența

O masă de Paște deosebită se cunoaște de la prima privire. Nu știi exact ce o face cu adevărat fabuloasă, însă poți vedea clar că a fost gândită și realizată cu atenție și pasiune.

Dacă vrei să obții un asemenea rezultat și să îți impresionezi invitații, acordă atenție detaliilor. Integrează în design câte un mesaj personalizat pentru fiecare invitat, scris caligrafic pe o hârtie rulată și prinsă cu o panglică aurie, elegantă.

Din loc în loc, pe masă, așază câte o vază mică, în care să pui doar câteva flori gingașe, de sezon. Integrează și una sau două lumânări parfumate, cu aromă de vanilie sau lavandă.

În final, ține minte că secretul unei mese de Paște reușite este pasiunea pe care o pui în organizarea ei și buna dispoziție pe care o emani!

Sursa: Vivre

 


Lasă un Comentariu...

*