Îți dorești o locuință eficientă energetic? Optează pentru becuri economice

Mai mult ca oricând, cu toții ne dăm seama că viața devine din ce în ce mai scumpă și depinde doar de noi să facem schimbările necesare pentru a ne descurca și pentru a nu sacrifica calitatea vieților noastre. Chiar și cele mai mici schimbări ne pot ajuta să facem economii substanțiale. Optând pentru becuri eficiente energetic și cât mai economice, vom avea parte de mai multe beneficii. Vom contribui la reducerea emisiilor de carbon și vom face economii. Cu cât o locuință este mai eficientă energetic, cu atât vom duce vieți mai calitative, bucurându-ne de alimente sănătoase, de ieșiri în oraș și de vacanțe, fără grija facturilor usturătoare.

Îți dorești o locuință eficientă energeticIată că becul economic este o mică schimbare, dar care are un mare impact.

Ce tipuri de becuri economice sunt disponibile?

Becurile tradiționale cu incandescență au început să dispară treptat încă din anul 2012, în locul lor făcându-și apariția becurile cu halogen, becurile fluorescente compacte și becurile LED. Magazinul shop.electrofal.ro pune la dispoziție o gamă amplă de becuri eficiente energetic, dar și corpuri de iluminat, întrerupătoare, cabluri, tablouri electrice și toate accesoriile necesare pentru schema de iluminare a unei locuințe. Dintre toate tipurile de becuri economice, LED-urile, adică diode emițătoare de lumină, sunt cele mai recomandate și apreciate. De când diodele emițătoare de lumină au ajuns pe rafturile magazinelor, s-a încheiat practic capitolul becurilor tradiționale. Tehnologia lor superioară, calitatea luminii și abilitatea lor de a economisi energie le-au transformat în alegerea numărul unu. Mai precis, conform unui raport efectuat de către specialiști, adoptarea rapidă a LED-urilor reprezintă una dintre cele mai rapide schimbări tehnologice din istoria omenirii. Becurile incandescente transformau doar 10% din energia lor în lumină, restul de 90% transformându-se în căldură. În schimb, un LED convertește mai multă energie în lumină și emite foarte puțină căldură. Asta înseamnă că un LED are nevoie de mai puțină energie pentru a produce aceeași cantitate de lumină în comparație cu un bec tradițional. De asemenea, veți scăpa și de grija schimbării becului, și asta pentru că LED-urile pot avea o durată de viață uimitoare de 34 de ani, în comparație cu cel mult un an și jumătate cât avea un bec incandescent. Din magazinul online shop.electrofal.ro puteți achiziționa becuri LED la prețuri accesibile, dar și becuri smart și alte tipuri de becuri eficiente energetic.

Becuri cu halogen și becuri fluorescente compacte

Becurile cu halogen au fost inventate la mijlocul anilor 1950. În comparație cu becurile incandescente tradiționale, acestea folosesc mai puțină energie și durează mai mult. Acest lucru se datorează conținutului lor de gaz cu halogen, ceea ce le face de trei ori mai eficiente decât becurile incandescente. Totuși, becurile cu halogen nu se mai vând încă din anul 2015. În ceea ce privește becurile fluorescente compacte, numite adesea CFL, acestea au fost primele becuri care într-adevăr economiseau energie și care au permis eliminarea becurilor cu incandescență. La început, un CFL era un bec tub în formă de spirală care prezenta o ușoară întârziere în aprinderea luminii. Atunci când apăsam întrerupătorul, trecea puțin timp până când lumina se aprindea. După ce lumina se aprindea, mai treceau câteva secunde pentru a se obține luminozitatea maximă. Aceste inconveniente i-au împiedicat pe mulți oameni să le cumpere. În ciuda acestor probleme inițiale, CFL-urile folosesc cu 20-33% mai puțină energie electrică și durează de 8-15 ori mai mult decât becul incandescent. În plus, tehnologia CFL s-a îmbunătățit în ultimii ani, așa că acele întârzieri nu mai reprezintă o problemă. Marele dezavantaj al CFL-urilor este acela că includ mercur, iar prezența mercurului poate cauza probleme de mediu atunci când becurile sunt aruncate și sparte. Va fi interzisă vânzarea becurilor CFL începând cu luna septembrie a anului 2023.


Lasă un Comentariu...

*