Întreținerea parasolarelor din aluminiu: pas cu pas

Având beneficii asupra stării de bine a locuitorilor și asupra atmosferei interioare, lumina naturală nu trebuie să lipsească din nicio încăpere. Însă, atunci când soarele este prea puternic, casa se supraîncălzește și se creează o senzație de disconfort. De aceea, trebuie găsit un echilibru între pătrunderea luminii și evitarea temperaturilor interioare mult prea ridicate. Cum poți face asta? Cu ajutorul parasolarelor externe, care îți protejează casa de excesul de lumină solară și de căldură.

Cel mai des întâlnite sunt parasolarele din aluminiu, acestea putând fi instalate atât la ferestre, cât și la terase sau balcoane mari. Avantajele oferite de acest tip de parasolare sunt multiple: de la menținerea unei temperaturi interioare plăcute și reducerea costurilor provenite de la sistemul de aer condiționat până la garanția durabilității și menținerea aspectului inițial perioade îndelungate de timp. În plus, instalând parasolare din aluminiu adaugi un aspect contemporan casei tale, acestea fiind disponibile în mai multe culori.  Dacă iei în calcul o astfel de investiție, nu trebuie să îți faci griji în privința cheltuielilor, întrucât găsești parasolare din aluminiu la preț avantajos și nici în privința modalităților de întreținere a acestora.

Îngrijire minimă și durată lungă de viață

Dincolo de faptul că sunt o soluție eficientă de umbrire, parasolarele de calitate sunt rezistente la uzură, necesitând o îngrijire minimă pentru a-și păstra aspectul inițial perioade îndelungate. Proiectate pentru a face față intemperiilor și diferențelor de temperatură, acestea mențin confortul interior și aspectul elegant al casei sezon după sezon.

Fiind montate în exteriorul casei, parasolarele sunt supuse factorilor de mediu, iar praful și murdăria cauzată de păsări sunt principalele motive pentru care vei fi nevoit să le cureți periodic. Dacă în cazul panourilor solare întreținerea reprezintă o garanție a faptului că sistemul funcționează eficient, curățarea parasolarelor se face mai ales din motive estetice. De altfel, îngrijirea parasolarelor este mult simplă, nefiind nevoie de echipe de profesioniști care să asigure operațiunile de curățare, verificare și monitorizare.

Fie că alegi un sistem cu lamele fixe sau mobile, poziționate în plan orizontal sau vertical, procedura de întreținere este la fel de simplă. Folosește o perie a aspiratorului, dar nu foarte aspră, astfel încât să nu zgârie suprafețele și o cârpă moale cu care îndepărtezi praful. Astfel, vei menține aspectul inițial al parasolarului și totodată, vei împiedica pătrunderea prafului în interiorul casei. În cazul în parasolarul prezintă anumite pete, le poți îndepărta cu o cârpă îmbibată în apă caldă și detergent. După ce ai scăpat de pete, folosește o lavetă uscată pentru a te asigura că nu vor rămâne urme inestetice pe suprafața parasolarului.

Cât de des este nevoie să cureți parasolarele?

Ori de câte ori este nevoie. Nu există o regulă clară în privința regularității întrucât situația diferă de la o casă la alta. De exemplu, dacă locuiești în oraș, într-o zonă intens circulată, iar în împrejurimi se realizează lucrări de construcție, probabil că va trebui să îngrijești parasolarele măcar o dată pe lună. În schimb, casele situate în zone mai retrase sunt mai protejate de praf, astfel că îngrijirea parasolarelor se poate face la intervale mai mari de timp.

Spre deosebire de panourile fotovoltaice, care prezintă risc de electrocutare atunci când sunt curățate, întreținerea parasolarelor poate fi făcută, fără probleme, de orice persoană. Nu este nevoie de o pregătire specială, ci doar de atenție sporită pentru a evita accidentările. Anual, mii de persoane cad sau se rănesc în timp ce șterg ferestrele sau accesoriile acestora.

Așadar, dacă vrei să îți ferești casa de excesul de lumina naturală și să menții o temperatură interioară plăcută chiar și în zilele toride, instalează-ți parasolare din aluminiu. Dincolo de avantajele de ordin practic, ai garanția că își vor păstra aspectul elegant ani întregi, cu un efort minim din partea ta în ceea ce privește întreținerea.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/architectural-design-architecture-building-business-534076/


Lasă un Comentariu...

*