Ghidul Cumparatorului: Masini de Tuns Oi

La orice ferma exista nevoia de a tunde oile. Tunderea lor se face dupa anumite proceduri, cu ustensile speciale. O masina de tuns oi este primordiala in trusa de ingrijire a oilor din stana. Pentru mai multe detalii, puteti intra pe link-ul urmator: https://www.casaidea.ro/masina-de-tuns-oi.

https://cdn.pixabay.com/photo/2020/04/21/19/08/lambs-5074389_960_720.jpg

Cum se folosesc masinile de tuns?

Masinile de tuns sunt ustensile care au posibilitatea de a indeparta lana de pe animale. Ele sunt blande cu pielea oilor si pot sa fie folosite atat la fermele mici, cat si la cele mai mari. Sunt usor de montat si de utilizat, fiind portabile si cu manevrare simpla. Oricine poate sa invete sa le foloseasca. Nu este nevoie de forta mare si rezultatele sunt pe masura.

Oile sunt puse in pozitia propice pentru a putea sa fie tunse si aparatul este utilizat imediat, fiind gentil cu pielea animalelor. Exista in acest moment si standere pe care pot sa fie pozitionate oitele pentru a nu se misca si pentru a putea sa fie tunse corespunzator standardelor. Aceste aparate au o sectiune speciala pentru cap, care mentine bine intreg corpul. Este adaptabila pentru orice inaltime a unei oi si face totul sa fie confortabil atat pentru animal, cat si pentru om.

La final, se curata cu grija si se refoloseste la nevoie.

Este importanta experienta in ceea ce priveste tunsul oilor si manevrarea masinii de tuns?

Da, este important sa stii ce fel de masina poti sa folosesti. Exista mai multe tipuri de masini. Unele dintre ele au lamele mai agresive si altele sunt mai delicate. Exista masini de tuns care au putere mai mare si vibratii mai mici si mai mari. Trebuie sa consulti site-ul de specialitate si sa te interesezi de diferentele dintre acestea pentru a vedea ce anume este bine sa cumperi.

O persoana cu experienta in tunsul oilor, care a facut acest lucru de multe ori, poate sa intuiasca imediat ce fel de masina de tuns poate achizitiona. Asadar, experienta este importantă, insa informatiile sunt usor de descoperit de site-ul care prezinta tipurile de masini de tuns oi.

Greselile care se pot face

Nimic nu este lipsit de posibilitatea de a avea greseli. Tot aici se incadreaza si tuncul oilor si folosirea unor ustensile. Iata cateva greseli posibile:

  • Una dintre greselile comune este tensionarea excesiva a lamei de tuns pe aparat.
  • O alta greseala poate sa fie folosirea unei lame care nu mai are putere de utilizare pentru ca este folosita in exces. Aceasta este tocata si nu mai poate sa taie bine lana.
  • Este important sa fie folosit lubrifiant. El trebuie aplicat intr-un mod corect si in cantitatea specificata in manualul de utilizare. Astfel se va folosi usor si se va reduce frictiunea, care va inlatura imediat supraincalzirea aparatului de tuns.
  • Filtrele din unele aparate se pot bloca de par, lana si alte mizerii. Ele trebuie sa fie scoase, sa fie spalate cu apa si cu sapun si sa fie inlocuite cu altele noi pentru folosirea din acel moment.

 Caracteristicile unei masini de tuns

Cand este achizitionata o masina de tuns, se cerceteaza anumite specificatii tehnice ale sale. Asadar, lucrurile esentiale la care trebuie sa va uitati inainte de a cumpara, sunt:

  • Puterea motorului: in functie de aceasta, masina de tuns functioneaza diferit.
  • Reglarea usoara a lamelor: ele trebuie sa poata sa fie imediat reglate pentru a economisi timp si pentru a putea evita supraincalzirea aparatului.
  • Timpul de functionare: cu cat este mai mare, cu atat veti putea face mai multa treaba in aceeasi zi. Timpul este important in orice activitate, asadar, trebuie sa fie cat mai prelungit.
  • Vibratiile: orice masina de tuns are anumite vibratii. Pentru a putea sa fie folosita mai mult timp fara nici un fel de efect neplacut, trebuie sa aiba vibratiile cat mai mici. Astfel sa nu se ca simti nici un disconfort si vor putea sa fie tunse mai multe oi la interval de timp scurt.
  • Zgomotul: zgomotul produs poate sa fie mai mare sau mai mic in functie de model. Cu cat este mai redus, cu atat oile si oamenii vor fi mai in confort.
  • Forma sa: ea trebuie sa fie bine construita si cu un aspect care sa permita tinerea usoara in mana.

Lasă un Comentariu...

*