Ghid complet: Cum alegi cea mai bună masă extensibilă

Mesele extensibile sunt ideale pentru o familie numeroasă, locuințele mai puțin generoase sau casele vizitate adesea de mulți oaspeți. În living, zona de dining și bucătărie este esențial să ai o masă stabilă și rezistentă, adaptată nevoilor tale și ale întregii familii. Produsul trebuie să fie confortabil și să ofere suficient spațiu fiecărui mesean. Opțiunile extensibile sunt cele mai practice atunci când locul din casă nu permite o masă fixă de dimensiuni mari. Pot fi demontate foarte rapid, extensiile fiind păstrate în părțile special concepute sau altă încăpere din locuință. Se găsesc în forme, materiale și modele diferite, astfel că se adaptează ușor oricărui stil. Dacă te-a convins versatilitatea produsului sau ai nevoie de o nouă masă extensibilă pentru living, iată cum poți să alegi cea mai bună piesă.

Stabilește mărimea mesei

Dacă plănuiești să achiziționezi o masă extensibilă, este foarte important ca înainte de orice să măsori spațiul în care o vei amplasa. Asigură-te că o să ai suficient loc pentru această piesă de mobilier și scaunele din jurul ei. Atunci când este întinsă complet, trebuie să te poți mișca în voie pe lângă ea, așa că raportează-te la acest lucru când măsori camera. Nu uita că e necesar ca scaunele să se scoată cu ușurință, iar cei care vor lua loc la masă să nu se simtă înghesuiți.

Spațiul ideal pe care trebuie să îl lași liber în jurul unei mese este de 100-120 cm, dar nu mai mic de 90 cm. În cazul unui produs extensibil, poți merge pe varianta minimă, mai ales dacă vei întinde masa doar ocazional.

Decide-te asupra formei

Decorul camerei este cel care dictează forma mesei extensibile. Este esențial ca aceasta să se încadreze în ambianța generală. Însă, în alegerea designului potrivit, ține cont de dimensiunea spațiului și numărul de persoane care vor sta la masă în mod regulat. În general, o persoană are nevoie de minimum 60 cm pentru a sta confortabil.

O masă extensibilă rotundă se potrivește de minune în camerele mai mici, iar dacă are un sport de susținere central va oferi mai mult loc pentru întinderea picioarelor. Este mai funcțională decât cea dreptunghiulară, are un aspect modern și permite o mai bună aranjare și poziționare în jurul mesei. La un produs cu un diametru de 90-120 cm pot sta așezate 4-6 persoane, în timp ce pentru a încăpea 12 persoane masa rotundă ar trebuie să măsoare cel puțin 190 cm.

Modelul preferat de mulți este masa extensibilă dreptunghiulară. E perfectă în camerele lungi, foarte spațioase, și se pretează foarte bine stilului clasic. O astfel de piesă care măsoară întinsă 150 cm poate găzdui lejer 6 persoane. Dacă îți dorești o capacitate mai mare, de 12 persoane, orientează-te către o masă de formă dreptunghiulară cu o lungime de minimum 270 cm.

Varianta de mijloc între cele două deja menționate o reprezintă masa extensibilă ovală. Acest model împrumută elemente de la mesele rotunde și dreptunghiulare, creează iluzia de spațiu și se încadrează în orice decor, de la modern la clasic. Stilul său este adesea influențat de materialele folosite și finisaje. În situația unei lungimi de 150 cm, un astfel de model are o capacitate de 4-6 persoane atunci când este strânsă și până la 10 persoane dacă mărită ajunge la 180-215 cm.

Alege locul în care vei poziționa masa

Zona din casă unde vei amplasa masa extensibilă este un alt aspect de luat în considerare. Nu sunt diferențe foarte mari între produse, dar e important să se încadreze perfect în aspectul general al camerei în care va fi poziționată.

Masa extensibilă pentru living trebuie să fie practică, solidă și să aibă un design mai elegant față de un produs utilizat în bucătărie. Ia în considerare decorul camerei de zi și optează pentru o piesă mai sofisticată. Dacă îți dorești o masă extensibilă pentru bucătărie, alege produsul în funcție de dimensiunea încăperii. În cazul în care nu ai spațiu, sunt ideale piesele ce pot fi montate pe perete și care, extinse, găzduiesc 2-4 persoane. În bucătăriile mari sau cele normale sunt ideale mesele de 4-6 persoane, forma, materialele și aspectul lor depinzând de celelalte corpuri și decor.

Recomandări de mese extensibile deosebite

Designul spectaculos, materialele de calitate, combinația de culori și funcționalitatea produselor sunt criterii esențiale pentru o masă superbă. Raportul calitate-preț joacă și el un rol important, așa că îți recomandăm mese extensibile de la Retro Boutique , mai ales dacă îți dorești modele speciale și interesante. Interiorul casei tale va căpăta un aspect deosebit cu o piesă extensibilă de calitate și va fi admirat de toți cei care îndrăgesc simplitatea și eleganța formelor.

O masă extensibilă este lesne de integrat în ambianța oricărei locuințe. Va transforma spațiul într-unul de poveste, devenind locul preferat pentru a crea cele mai frumoase amintiri alături de familie și prieteni.

https://pixabay.com/photos/dining-room-dining-table-332207/


Lasă un Comentariu...

*