Despre punctele ANRP și tranzacționarea acestora

Atunci când dispui de puncte ANRP, foarte importanți sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a primi despăgubirile care ți se cuvin. În acest sens, e esențial să cunoști legislația în domeniu și să soliciți servicii de consultanță pentru a fi sigur că vei găsi rapid o soluție cât mai bună pentru problema ta.

De asemenea, tranzacționarea punctelor ANRP pe piață presupune și cumpărarea acestora, însă dacă optezi pentru această operațiune e important să cumperi de la surse de încredere. De exemplu, poți să cumperi puncte ANRP de aici.

Atunci când decizi să cumperi puncte ANRP de aici, ai garanția confidențialității tuturor datelor și siguranța că lucrezi cu profesionești, lucruri care sunt esențiale în momentul în care trebuie să efectuezi asemenea proceduri.

Serviciile de consultanță în acest domeniu vin cu numeroase avantaje, unul dintre acestea fiind faptul că dosarul tău va fi urgentat și vei primi despăgubirile mult mai repede decât s-ar întâmpla în cazul în care alcătuiești un dosar pe care să îl înaintezi ulterior Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, instituție care are deja zeci de mii de cazuri pe rol.

Tranzacționarea punctelor ANRP este asemănătoare cu tranzacțiile imobiliare, fiind aproximativ aceleași proceduri legale care trebuie îndeplinite.

Tranzacționarea punctelor ANRP este un proces mult mai avantajos decât implicarea Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților în dosar, deoarece prin această operațiune durata de așteptare este mult mai scurtă, ca proprietar având posibilitatea de a-ți recupera prejudiciul într-o perioadă mai scurtă de timp.

Valoarea nominală a unui punct ANRP este de 1 leu, dar pot trece perioade foarte lungi de timp până la recuperarea banilor de către proprietar. Prețul acestor puncte nu este fix, ci fluctuează în funcție de cererea și oferta de pe piață.

Vânzarea și cumpărarea punctelor ANRP este complet legală, procedurile necesare tranzacțiilor de acest tip fiind stabilite prin intermediul Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Aceste puncte ANRP sunt cumpărate de către instituții financiare și persoane fizice dispuse să își asume riscurile care pot apărea odată cu aceste investiții și, evident, de către persoane fizice sau instituții financiare care dispun de sumele necesare acestor tranzacții.

Odată cu trecerea timpului, apar din ce în ce mai multe decizii de compensare prin puncte ANRP. Numărul dosarelor nesoluționate se ridică, de asemenea, la zeci de mii. Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților publică în fiecare lună rapoarte oficiale legate de numărul dosarelor înregistrate de către instituție.

Ca o concluzie, putem afirma faptul că tranzacționarea punctelor ANRP, vânzarea sau cumpărarea acestora, reprezintă procese mult mai scurte și mai convenabile. În acest mod, proprietarii pot să obțină despăgubirile cuvenite în perioade de așteptare mai scurte și în deplină siguranță, mai ales dacă apelează la servicii de consultanță profesioniste.


Lasă un Comentariu...

*