Decorarea casei cu autocolante – Avantaje și dezavantaje

În cadrul unui proiect de redecorare a spațiului de locuit sau de lucru, autocolantele reprezintă una dintre cele mai bune soluții de inovare. Ideea este aplicabilă atât pentru case, cât și pentru apartamente sau birouri. Cu ajutorul unui designer sau lăsând frâu liber imaginației, îți poți personaliza pereții, pardoseala, geamurile sau mobila în cele mai diverse stiluri, modele și culori. În piața de profil vei găsi produse pentru orice buget și gust, de la cele mai simple până la materiale cu efect 3D. Marele avantaj este că autocolantul poate acoperi mici imperfecțiuni ale pereților sau mobilei și te ajută chiar să readuci la viață un element de mobilier de care ești atașat, dar care și-a pierdut din strălucirea de odinioară.

Adaugă imagine și culoare pereților

Un alt avantaj al decorării casei cu autocolante este că o poți face oricând și există soluții pentru orice suprafață. Poți începe cu un perete, pe care să îl îmbraci în culoarea preferată sau să adaugi o imagine semnificativă. Pentru aceasta, ține cont de stilul în care este construită și amenajată locuința. Peretele colantat va deveni piesa de rezistență a designului interior, care atrage toate privirile celor ce îți trec pragul. Alegerea se face în funcție de compartimentarea casei. Te poți opri fie la peretele holului de la intrare, care te întâmpină de fiecare dată când revii acasă, fie la cel din living, dormitor sau chiar bucătărie și baie, toate cu specificul lor. Poți alege modele ce reproduc lemnul sau betonul, figuri geometrice, efecte de oglindă, texte motivaționale, citate celebre sau o diversitate de imagini preferate.

Optează pentru o mobilă de efect

Dacă alegi ca piesa de rezistență a designului casei tale să fie un element de mobilier, soluția este personalizarea prin colantare. Produsele sunt compatibile cu orice mobilă din oricare cameră a casei. Poți inova cu ajutorul autocolantelor ce reproduc efecte de lemn, piele, animal print sau textile, adăugând o nouă față bibliotecii, comodei, noptierei, mesei, scaunelor sau dressingului. Aplicarea autocolantului pe blat, fronturi sau dulapuri te poate ajuta să schimbi aspectul bucătăriei de câte ori dorești, adăugând astfel și un plus de rezistență mobilei. Dacă dorești să-ți personalizezi obiectele din casă, găsești o ofertă generoasă de autocolant pentru mobilă aici. Cel mai mare avantaj este că folia autocolantă te poate ajuta să acoperi petele, zgârieturile sau micile defecțiuni ale unei piese de mobilier la care ții, apărute în urma unui accident casnic. Prin colantare, nu doar remediezi, ci și înnoiești mobilierul din casă.

Decorează camera copilului

Amenajarea camerei copilului este unul dintre proiectele care dau cele mai multe bătăi de cap părinților. Pregătirea acestui spațiu începe încă dinainte de naștere și se repetă de-a lungul anilor, preferințele schimbându-se pe măsură ce copilul crește. Colantarea se dovedește a fi soluția optimă, deoarece îți permite să personalizezi camera în culorile, formele și imaginile dorite și să le înlocuiești la fiecare interval de vârstă. Astfel, copilul tău va fi înconjurat de imaginile și efectele plăcute unui bebeluș, va crește împreună cu eroii din desenele animate preferate și va putea alege singur designul dorit la adolescență.

Un singur eventual dezavantaj

Deoarece autocolantele de calitate se aplică foarte bine pe suprafețe, pentru a rezista în timp, singurul dezavantaj apare atunci când dorești să le îndepărtezi. În timpul acestui proces, peretele sau mobilierul pe care a fost aplicat pot avea de suferit. Important este că există soluții de remediere a pagubelor provocate de autocolant în timpul dezlipirii pentru orice tip de suprafață.

În general, ansamblurile rezidențiale reproduc același stil de apartamente sau case, repetate la nesfârșit. Ca să ai parte de un design inedit, trebuie să inovezi, iar decorarea casei cu autocolante te ajută să ajungi la rezultatul dorit. Dacă optezi pentru un proiect Do-It-Yourself, asigură-te că măsori corespunzător suprafața de colantat și alege produse de calitate și durabile.

Sursa foto: pexels.com

 


Lasă un Comentariu...

*