De ce să îţi construieşti o casă din lemn

Lemnul este unul dintre cele mai vechi materiale de construcţie. Este o esenţă extrem de rezistentă, flexibilă, prezintă calitatea de a fi termorezinstentă şi are proprietatea de a fi un material „viu”, adaptându-se gradului de umiditate specific mediului în care trăieşte.

Ţinând cont de aceste caracteristici ale lemnului, poţi decide să-ţi construieşti o casă din lemn, fiind  varianta foarte avantajoasă atunci când vrei  să-ţi construieşti  un cămin durabil, sigur, sănătos  şi primitor.

Beneficiile casei din lemn

Casele din lemn pot fi fabricate din aproape orice esenţă. Condiţia de bază este aceea de a fi tratat corespunzător. Dacă alegi casa din lemn, trebuie să ştii că va avea un timp de construcţie mult mai mic decât al unei case construite din materiale tradiţionale. De asemenea, costurile sunt mult mai mici.

Având în vedere avansul tehnologic înregistrat în acest domeniu, poţi fi sigur că o casă din lemn va bifa toate condiţiile impuse prin legile în vigoare.

Casa din lemn înseamnă  un trai sănătos, având capacitatea de a păstra o temperatură favorabilă şi un grad normal de umiditate în aer. Alt avantaj  major al căsuţei tale din lemn, este acela  de a avea o rezistenţă foarte crescută în timpul unui cutremur, lemnul fiind un material foarte flexibil.

Atunci când concepi proiectul pentru o casă din lemn, trebuie să ştii că pot fi proiectate  atât simple case de vacanţă, cât şi case de locuit permanent. Proiectul îl creiona chiar tu, în funcţie de nevoile  familiei tale. Vei apela la echipele  de specialişti care au studiat fenomenul casei din lemn, fenomen care a luat amploare pe plan mondial. Echipa va şti exact cum se alege lemnul, cum se tratează şi cum decurg paşii construcţiei, astfel încât  lemnul să nu-şi piardă din proprietăţi, iar casa ridicată să fie durabilă şi să-şi exercite toate avantajele asupra familiei tale.

Trebuie să ştii că în mod normal, o casă din lemn poate fi ridicată pe un singur nivel, maxim parter şi un etaj, în funcţie şi de specificul zonei şi de materialele folosite pentru fundaţia casei.

Lemnul te ajută să-ţi construieşti o casă bio

Casa bio este casa aflată în echilibru perfect cu mediul şi cu omul. Asta înseamnă că nicio etapă a ridicării acesteia şi niciun material de construcţie folosit, nu agresează mediul prin natura lor sau  prin impactul pe care îl au asupra aerului, apei şi pământului. Casa  bio va reprezenta  un mediu sigur pentru cei familia ta.

Lemnul te ajută să-ţi construieşti o casă bio. Casă bio din lemn  presupune construirea cu elemente puse la dispoziţie de către natură, asupra cărora nu se intervine pentru a le modifica structura şi componenţa, astfel încât să devină toxice sau dăunătoare, respectiv materialele de construcţie bio. Chiar şi depozitarea accesoriilor necesare pe perioada construirii casei tale, se va face în recipiente care nu vor agresa mediul, cum ar fi cele puse la dispoziţie de ambalaje biodegradabile.

Casa ta bio construită din lemn,  înseamnă găsirea în  natură a resurselor  care dau posibilitatea obţinerii unui confort minim, fără a apela la reţelele clasice. Astfel, vei obţine electricitate, apă  şi căldură prin tehnici care favorizează întreţinerea mediului înconjurător, protejarea naturii şi a familiei tale.

La rândul tău, te vei conforma caracterului bio al casei şi vei încerca să limitezi activităţile şi  consumabilele toxice. Ambalaje biodegradabile vor reprezenta ajutorul de care ai nevoie  în organizarea bucătăriei şi în depozitarea  lucrurilor din casă, astfel încât impactul familiei tale  asupra mediului să fie cât mai mic.


Lasă un Comentariu...

*