De ce să instalezi în toată locuința becuri LED? Cum diferă de celelalte becuri?

De mai bine de 6 ani, iluminarea cu LED-uri a devenit tendința principală în domeniul iluminatului. În continuare, nu se întrevăd alte alternative mai avantajoase la becurile LED. Aceste surse de lumină sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic, durează ani de zile și impresionează prin versatilitatea și prin flexibilitatea lor.

De ce să instalezi în toată locuința becuri LEDGama de produse LED este din ce în ce mai extinsă, cuprinzând tot felul de becuri, lămpi, benzi și instalații. Toate aceste produse sunt extrem de populare atât pentru utilizări industriale, cât și pentru cele rezidențiale, deoarece avantajele pe care le oferă depășesc cu mult pe cele ale iluminatului tradițional. În plus, dezvoltarea rapidă a tehnologiei LED are potențialul de a redefini fundamental modalitățile de iluminare. O gamă amplă de produse LED găsiți în magazinul online shop.electrofal.ro, de unde puteți achiziționa toate accesoriile, becurile și corpurile de iluminat de care aveți nevoie pentru acasă sau la birou.

Iată, în cele ce urmează, principalele avantaje ale becurilor LED:

Eficiență energetică

Pentru început, tehnologia LED va fi puțin mai costisitoare în comparație cu celelalte tipuri de iluminare. Dar în timp, veți primi de 10 ori mai mult decât ați investit inițial, și asta pentru că iluminatul cu LED-uri se laudă cu o eficiență energetică de 80-90%. Asta înseamnă că aproximativ 80% din energia electrică este transformată în lumină. Deși acum nu mai folosim becuri tradiționale cu incandescență, se merită să ne amintim că acestea aveau o eficiență energetică de doar 10-20% și pierdeau în jur de 80% din electricitate sub formă de căldură. Echiparea casei sau a mediului de lucru cu o varietate mare de produse LED vă asigură economii substanțiale de bani pe parcursul timpului, dar și mai puține bătăi de cap, deoarece LED-urile sunt rezistente, durabile și longevive.

Durabilitate

Dacă vă aduceți aminte, eram nevoiți să schimbăm becul simplu cu incandescență cel puțin o dată la două-trei luni. Iată că acest inconvenient aparține trecutului pentru totodeauna. Cu o durată de viață incredibilă de 50 000 de ore, putem folosi un LED încontinuu timp de 5 sau chiar 7 ani, fără să fim nevoiți să cumpărăm un bec nou. Este de 33 de ori mai durabil în comparație cu un bec cu incandescență obișnuit, a cărui durată de viață era de cel mult 1500 de ore.

Becurile LED reprezintă o opțiune ecologică de iluminare

Dacă vă doriți să aduceți o contribuție personală la salvarea mediului, trebuie doar să înlocuiți toate sursele de lumină de acasă și de la servici cu LED-uri. Pe shop.electrofal.ro veți găsi o gamă amplă de becuri și benzi LED, precum și corpuri de iluminat cu LED-uri, inclusiv panouri, spoturi și plafoniere. LED-urile nu conțin substanțe chimice periculoase spre deosebire de becurile fluorescente, care erau produse cu multe materiale toxice, inclusiv mercur. În plus, LED-urile sunt complet reciclabile și ajută la reducerea emisiilor de carbon cu aproape o treime. Dată fiind durata lor impresionantă de viață, se economisește material de producție și efort, deoarece un singur LED poate înlocui 25 de becuri incandescente.

În cele din urmă, atunci când utilizați LED-uri, nu trebuie să vă mai faceți griji că ați uitat luminile aprinse. Acestea nu generează căldură, așa că pot fi lăsate aprinse ore întregi fără riscul de a exploda sau de a lua foc. În plus, sunt reci la atingere, ceea ce le recomandă pentru mediile cu materiale inflamabile.


Lasă un Comentariu...

*