Cum să îți amenajezi un dormitor confortabil în 5 pași

Într-un dormitor, mobilierul de bază este format din pat, două noptiere și dulapul pentru haine. Dar, un aspect de luat în considerare când amenajezi dormitorul este ergonomia, adică modul în care aranjezi mobilierul. Acesta trebuie amenajat astfel încât să ai acces facil la obiectele din jur. Iată 5 sfaturi pentru a decora corect și a crea o atmosferă plăcută în dormitor.

Patul potrivit

Pentru a avea libertate de mișcare în cameră, patul ar trebui amplasat la o distanță de minimum 60 cm față de perete sau mobilă. Amplasarea se face cât mai departe de ușă, dar nici foarte aproape de fereastră, pentru a nu te expune frigului.

Lumina naturală sporește gradul de confort, așa că recomandarea este să așezi patul în funcție de punctele cardinale.

Nu uita că salteaua și pernele trebuie să fie de calitate cât mai bună. Este recomandat ca lungimea patului să fie cu 20 cm mai mare decât cea a corpului. Modelul trebuie ales în funcție de numărul de persoane care vor ocupa patul. Și modul în care decorezi patul este important, așa că Somnia oferă o gamă variată în privința lenjeriei, cuverturilor, pernelor, pilotelor sau huselor de protecție pentru saltea.

Mobilier modular

Când spațiul este restrâns, ideale sunt piesele de mobilier cu funcții multiple: poți opta pentru o noptieră care să includă oglindă și să poată fi transformată în măsuță sau pentru un pat cu spațiu de depozitare compartimentat.

Unde se poate, profită de locurile libere din dormitor pentru a le transforma în spații de depozitare. Te poți extinde pe verticală pentru a nu supraaglomera camera și ar fi ideal să găsești soluții de amenajare eficiente care să nu implice multe corpuri de mobilier.

Culori relaxante

Esențiale sunt și culorile pe care le alegi pentru pereți. Spre exemplu, albul sau galbenul conferă luminozitate și creează senzația de mărire a spațiului. Vei alege culorile în funcție de personalitatea ta, dar și de stilul în care este amenajat dormitorul. De exemplu, într-un dormitor elegant optează pentru tonuri de bej și maro sau alege o combinație de negru-auriu ori gri-roșu, aducând prin intermediul elementelor de decor accente cromatice deosebite.

Dacă ești romantică și vrei ca dormitorul să reflecte asta, recomandarea este să alegi nuanțe de roz și lavandă. Cei care adoră stilul clasic, pot opta pentru culori neutre, naturale. Pentru a crea o atmosferă cat mai relaxantă, care să îndemne la somn, cele mai potrivite culori sunt bejul, verdele și albastrul.

Accesorii interesante

Vrei să tapetezi pereții dormitorului, iar spațiul este restrâns? Alege un model de tapet care conferă efect optic de lățire a camerei (dungi orizontale).

Dacă îți place să te privești în oglindă, folosește acest accesoriu și pentru a crea impresia de „dublare” a spațiului dintr-un dormitor mic. Oglinda conferă amplitudine spațiului, dar și aspect rafinat dacă alegi modelul potrivit.

Corpuri de iluminat smart

În combinație cu cromatica potrivită, iluminarea corespunzătoare poate reda în dormitor o atmosferă relaxanta. Folosește corpuri de iluminat speciale care să creeze jocuri de lumini cu diferite forme sau mergi pe o variantă clasică, creând umbre subtile în anumite zone, pentru a le evidenția pe cele mai relevante.

Poți alege becuri care să emită lumină gradual prin simpla activare a lor pe diferite niveluri de intensitate, schimbând mood-ul din dormitor în funcție de starea ta de spirit. Cele mai potrivite sunt sursele de lumină caldă (galbenă).

Indiferent de stilul de amenajare ales, important este ca dormitorul tău să fie spațiul perfect în care să te refugiezi și în care să găsești cel mai înalt nivel de confort. Deconectează-te de la tehnologie și evită să incluzi în această cameră diverse device-uri care ți-ar distrage atenția și te-ar împiedica să te odihnești în mod corespunzător, cum ar fi un televizor.

Foto https://pixabay.com/en/bedroom-bed-apartment-room-416062/


Lasă un Comentariu...

*