Cum să cheltuiești cât mai puțini bani când te muți?

Ai decis să îți schimbi locuința și te pregătești să eliberezi apartamentul în care ți-ai petrecut ultima perioadă. Te uiți în jur și nu înțelegi când ai reușit să aduni atâtea lucruri, de care parcă nu îți vine să te desparți. Nu-ți face probleme, chiar dacă acum nu vezi deznodământul prea aproape, e mai simplu decât ai putea crede să îți transferi bagajele dintr-un apartament în altul. Singura condiție este să ai un plan bine pus la punct pentru asta, ca să cheltuiești cât mai puțini bani și să termini într-un timp cât mai scurt tot ce ai de făcut. Cum poți economisi o sumă considerabilă, atunci când ești pe picior de plecare?

casaAsigură-ți singur transportul

Cu siguranță, ajutorul unei firme de mutat este unul mare și îți poți lua multe de pe cap, dacă apelezi la un astfel de serviciu, dar va trebui să îți iei și multe din buzunar. Angajații unei societăți care asigură transportul mărfurilor nu este unul foarte accesibil, de aceea e bine să îți faci temele din timp și să închiriezi, în schimb, o remorcă. O poți atașa de mașina personală în câteva secunde, cu ajutorul unui cârlig de remorcare, și îți poți face treaba în liniște, pentru câte ore ai luat remorca în chirie. Asigură-te că cea pe care o alegi este potrivită pentru autoturismul pe care îl conduci și că îți va fi mâna dreaptă la mutat.

Nu cumpăra cutii

Cea mai convenabilă formă de transport, mai ales al obiectelor fragile, stă în cutiile de carton. Poți înveli în prealabil lucrurile ușor de distrus în hârtie de ziar sau în folie cu bule, pentru a atenua din eventualele lovituri sau mișcări bruște din timpul mersului și atunci când vei deschide cutiile la destinație, ele vor fi intacte. Nu e nevoie să le cumperi, poți găsi un magazin care comercializează electrocasnice de dimensiuni mari și poți cere de la casă un mic ajutor. Firmele de acest gen le aruncă, de obicei, așa că ar fi aproape imposibil să refuze să ți le dea. Poți pune deoparte, astfel, mulți bani.

Cere ajutorul prietenilor

Dacă nu ai mașină, îți va fi foarte greu să poți transfera toate lucrurile de care vrei să te folosești în noua casă. Și dacă mai devreme aminteam de evitarea apelării la serviciile unei firme de mutat, pentru o economie suplimentară, și dacă nu conduci poți avea transportul asigurat. Trebuie doar să rogi un prieten să te ajute, îl poți cinsti pentru asta și ține niște bani deloc de ignorat în portofel.

Mutarea ar trebui să fie un motiv de bucurie, pentru că vei începe o etapă nouă din viața ta. Ce lași în urmă ar trebui să rămână ca o lecție pe care să o aplici începând din momentul deciziei. Poți face toate acestea cu multă bună-voință și organizare. Ședere plăcută în noua ta locuință!

sursa foto: sparefoot.com

Lasă un Comentariu...

*