Cum profiți de o baie mică?

Cu toții ne dorim o baie încăpătoare, pe care să o transformăm în propriul nostru centru SPA, însă acest lucru nu este întotdeauna posibil. Cu toate acestea, nu înseamnă că o baie mică nu poate fi confortabilă sau nu poate avea un design modern. Atunci când stai într-un apartament mic, iar spațiul din baie este limitat, ai nevoie de mai multă atenție atunci când vine vorba de amenajarea și utilarea băii pentru ca rezultatul să fie unul reușit.

Obiectivul principal în amenajarea unei băi mici este acela de a crea iluzia unui spațiu mai generos și mai aerisit, iar pentru asta trebuie să alegi obiectele sanitare, mobilierul și culorile potrivite. După ce faci un exercițiu de imaginație prin care îți poți da seama cum îți dorești să arate baia ta, pune în aplicare câteva trucuri care te vor ajuta să obții spațiul pe care ți-l dorești.

Bazează-te pe forma rotundă

Într-un spațiu mic, evitarea supraaglomerării este o provocare. Dacă nu vrei ca baia să fie prea înghesuită, apelează la soluții alternative, precum înlocuirea căzii cu o cabină de duș sau instalarea unui vas de toaletă cu funcție de bideu inclusă. În plus, specialiștii recomandă folosirea obiectelor cu forme rotunde în spațiile restrânse deoarece muchiile ascuțite sunt mai incomode și dau impresia de aglomerare.

Pe lângă oglinzile de perete sau mobilierul cu finisaje rotunde, poți opta pentru obiecte sanitare cu forme circulare, precum dușul sau lavoarul, economisind, astfel, puțin spațiu și oferind un aspect plăcut băii. Dacă ești în căutarea unui produs de calitate, care să completeze baia atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic, caută un lavoar de baie pe sensodays.ro.

Mobilează baia pe verticală

Atunci când nu ai suficient spațiu, mobilierul practic te poate scoate din încurcătură. Este recunoscut faptul că în spațiile mici se recomandă amenajarea pe verticală pentru a evita aglomerarea suprafeței orizontale limitate. Acest sfat se aplică și în cazul băilor de mici dimensiuni. Dulapurile înalte și înguste, rafturile suspendate și faianța cu dungi sau modele verticale sunt ideale într-o baie mică.

Un alt aspect important este să nu irosești inutil puținul spațiu pe care îl ai la dispoziție. De aceea, o idee bună ar fi amplasarea unui dulap chiar deasupra toaletei sau folosirea colțurilor încăperii pentru fixarea unor rafturi, cu scopul de a obține spații de depozitare pentru diverse obiecte personale sau alte accesorii de care ai nevoie în baie.

Alege culorile potrivite

Îți plac nuanțele intense și îți dorești o baie colorată? Renunță la această idee dacă ai o baie de mici dimensiuni! Alegerea incorectă a culorilor pe care le folosești fie pentru pereți, fie pentru mobilier sau pentru accesorii poate distruge complet atmosfera din acest spațiu restrâns. În schimb, dacă optezi pentru nuanțe deschise, baia va părea mai mare, mai luminoasă și mai aerisită.

Este recomandat să aplici pe pereți culori neutre sau ușor pastelate, iar mobilierul poate fi alb. Pe lângă faptul că nu aglomerează vizual încăperea, oricum ar fi amplasat, acesta este ușor de întreținut și are un aspect modern. Dacă vrei să adaugi și câteva accente de culoare o poți faci cu ajutorul accesoriilor. Carpeta sau prosoapele pot avea chiar și nuanțe aprinse de roșu, creând un contrast plăcut și un efect pe măsură.

Așadar, dacă ții cont de câteva trucuri vizuale, te poți bucura de o baie modernă, spațioasă și funcțională, chiar dacă în realitate are doar câțiva metri pătrați. Indiferent de mărimea băii, important este ca acest spațiu să îți ofere confortul de care ai nevoie și o atmosferă plăcută, perfectă atât pentru ritualul de îngrijire, cât și pentru momentele de relaxare.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/oval-mirror-near-toilet-bowl-1910472/

 


Lasă un Comentariu...

*