Cu gândul la o casă modernă

Am învățat la școală că resursele sunt limitate în raport cu nevoile, care sunt nelimitate. Iar în contextul în care cuvântul viteză caracterizează perioada în care trăim, inovația este cheia concurenței. Și, în același timp, cheia unei case moderne. Acesta este subiectul pe care o să-l abordez în acest articol. Preferințele tot mai diversificate și exigente ale clienților pun la încercare imaginația proiectanților și a designerilor, rezultatele luând forma unor adevărate opere de artă moderne. Este drept, ideile lor sunt susținute atât de tehnologia IT cât și de produsele pentru construcții așa că o casă modernă este la îndemâna oricărei persoane potente financiar și dornică să aibă un cămin avangardist. Dar, să o luăm pe rând.

case moderne

O casă modernă înseamnă o casă confortabilă

Pentru a intra în categoria caselor moderne aceasta trebuie să corespundă stadiului actual al progresului, să se detașeze de tradiție și să se adapteze unor nevoi sofisticate. Iar acest lucru se traduce în primul rând prin confort. Confort la cele mai înalte standarde.

Confortul asigură o viață mai comodă și este un simbol al bunăstării. De aceea o casă modernă trebuie să dispună de toate condițiile materiale care să o facă plăcută, igienică, elegantă și practică în același timp. Condițiile materiale sunt determinate de mărimea locuinței, amplasamentul acesteia, nevoile curente, preferințele și gusturile clientului.

Realția dintre căldură și confort într-o casă modernă

Indiferent de mărimea casei moderne și locul în care se regăsește aceasta, un lucru este cert. Iarna trebuie să fie cald  iar vara  răcoare. În funcție de acest aspect gândește-te cât de spațioasă vrei să fie. Decât să ai o casă cu cinci camere în care să tremuri de frig, nu mai bine alegi să construiești una cu două – trei camere în care să te simți bine? Dacă însă banii sunt pentru tine doar ,,maculătură’’ și vrei să plătești căldura pentru cinci camere deși familia ta are nevoie doar de două încăperi, atunci… cred că este vorba despre percepție. Important! Când spun camere mă refer la dormitoare/sufragerie sau, cum se spune acum, living. Este clar că trebuie să fie cald și în bucătărie, baie sau hol. Dacă este cu etaj ia în calcul și zona scărilor.

Căldura înseamnă confort. Așadar trebuie să ai în vedere acest aspect înainte să vezi cât de spațioasă vrei să fie viitoarea ta locuință. Consultă specialistul și află ce variantă de încălzire este cea mai potrivită pentru casa ta modernă, cum se amortizează investiția în timp și de ce echipamente/aparate ai nevoie. Pe lângă spațiu trebuie să mai în vedere și materialele din care va fi construită, izolația chiar și zona geografică în care va fi amplasată. Cu cât acestea sunt de o calitate superioară, cu atât contribuie mai mult la menținerea unei temperaturi optime în locuință. Costurile sunt și ele mai mari dar se recuperează în timp. Deci gândește-te de două ori înainte să optezi pentru ceva anume și nu te baza doar pe cunoștințele tale sau pe discuțiile de pe forumuri. Consultă-i pe cei care se ocupă efectiv de acest segment, au referințe bune și exemple pe măsură.

Instalațiile sanitare, element al confortului într-o casă modernă

Într-o casă modernă instalațiile sanitare funcționează perfect.  Așadar nu fă rabat de la calitate și alege un instalator profesionist. Poți avea o bucătărie cu un design de top.  Dar dacă bateria de la chiuvetă este ,,made in china’’ s-ar putea să nu o folosești mai mult de un an. În cazul în care se va întâmpla ca apa să țâșnească și să nu nimerești mai repede apometrul pentru  a o închide, o să uiți de culorile, formele și scaunele moderne în care ai investit. Atât în bucătărie cât și în baie totul trebuie să fie făcut ca la carte dacă nu vrei să o iei de la capăt.

Bateriile de la baie și bucătărie, cele de la duș, furtunurile, apometrele și alte dispozitive/aparate, ce poartă amprenta unei firme recunoscute în domeniu, ce oferă garanție și încredere, sunt de preferat în fața produselor de duzină ce prezintă riscuri și nu rezistă în timp. Și nu uita. Este important ca persoana care le montează să fie un instalator foarte bun. Într-adevăr, costurile sunt mai mari dar calitatea produselor și serviciilor se amortizează întotdeuna în timp. Dacă vei cumpăra ceva mai ieftin dar acesta trebuie înlocuit de mai multe ori, în final,  tot atâția bani vei cheltui, iar în plus, vei avea și mai multe bătăi de cap.

Spațiul verde, simbolul unei case moderne

O casă modernă nu înseamnă doar un proiect avangardist. Spațiul verde din jurul casei joacă un rol semnificativ în crearea unei imagini și a unei stări ce conduce spre relaxare. Mai mult, proiectanții anticipează efectul gazonului din jurul locuinței și majoritatea lor includ în programele pe calculator și verdeața dimprejur chiar dacă în plan real proprietarul sau grădinarul va avea grijă de aspectul acestei zone. În țările nordice, cei care se ocupă de gazon, de arbuștii și de florile din fața casei sunt chiar proprietarii. Îngrijirea zonei verzi este considerată o terapie și peste 80% dintre populația  ce stă la casă alege să se ocupe singură de vegetația din jur. Tot aici, casele moderne nu sunt deloc somptuoase, colorate sau strălucitoare. Frumusețea, modernul și confortul provin din simplitate  și bun gust.

Este important ca prin spațiu verde să nu înțelegem pomi fructiferi. Aceștia din urmă nu trebuie să se regăsească pe gazonul casei moderne, ci în livadă. De asemenea, o casă modernă trebuie să  scoată din peisaj roșiile, cartofii, leușteanul, ardeii sau morcovii plantați în fața casei, ca la bunica. Chiar dacă au frunzele verzi nu înseamnă că legumele, rădăcinoasele sau pomii fructiferi pot fi confundate cu idea de spațiu verde și casă modernă.

Spațiul verde din jurul unei case moderne înseamnă gazon, arbuști ornamentali și flori. În magazinele specializate există numeroase tipuri de gazon, specii de arbuști și flori așa că fiecare proprietar sau viitor proprietar are de unde alege.  Iar dacă vrea ca zona verde să fie și mai relaxantă poate să o completeze cu un leagăn confecționat din lemn sau cumpărat din unitățile de profil, cu o micuță fântână arteziană, sau cu diferite figurine din lut ce reprezintă anumite personaje de basm.

De spațiul verde se bucură nespus și copiii. Dacă în familia ce dorește proiectarea unei case moderne sunt și micuți, atunci de pe gazon nu trebuie să lipsească jucăriile. O căsuță din plastic, un tobogan sau o trambulină vor colora și înveseli zona. Copiii sunt responsabili cu buna dispoziție iar bucuria pe care o manifestă sincer și ingenuitatea lor dau viață oricărui cămin.

Dacă îți place, ai timp și știi cum să îngrijești zona verde atunci nimic nu este mai simplu. Dacă, în schimb, confunzi sapa cu grebla este mai bine să chemi pe cineva care știe exact despre ce este vorba. Deci poți plăti lunar, sau semestrial un grădinar. Evident, dacă spațiul verde este foarte mare iar casa modernă la care ai visat este de fapt un adevărat domeniu și se întinde pe câteva hectare atunci ai nevoie de un angajat permanent.

Piscina, ,,sarea și piperul’’ unei case moderne

Păi, dacă o casă modernă fără spațiu verde nu există, atunci mai trebuie să avem ceva în vedere. Piscina. O casă modernă cu piscină poate fi visul multora dintre noi. Dar înainte să treci la acțiune trebuie să stabilești bugetul ca să-ți fie foarte clar cât de mult poți investi. Prețurile pentru o piscină pot varia foarte mult în funcție de tipul și materialul contrucției. Așadar trebuie să stabilești dacă amplasarea piscinei va fi supraterană sau subterană, dacă materialul principal va fi betonul, panourile metalice sau fibra de siclă sau dacă forma va fi dreptunghiulară, rotundă sau asimetrică. Și mai trebuie să ai în vedere dimensiunile. Dacă bugetul nu îți permite atunci poți lua în calcul și posibilitatea achiziționării unei piscine gonflabile. Este cea mai accesibilă souție pentru a te bucura de o baie răcoroasă atunci când afară sunt 40 de grade.

Indiferent de soluția aleasă trebuie să ai în vedere și modul în care o vei întreține ulterior. Din acest punct de vedere filtrele și pompele asigură buna calitate a apei din piscină și o mențin curată. Filtrele sunt foarte eficiente pentru îndepărtarea particuleor mici din apă și impun curățarea frecventă iar pompele au rolul de a asigura buna circulație a apei și a substanțelor chimice de curățare a bazinului. Nu uita nici de faptul că orice piscină trebuie să fie acoperită  atunci când nu este folosită o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp (în funcție de tipul acesteia) astel încât să se poată asigura calitatea sa și a apei în care vrei să te răcorești sau să te relaxezi.

Toboganele și/sau cascadele pot da suflet piscine tale. Și la această categorie variantele din care poți să alegi sunt numeroase. Detalii utile despre cum să construiești o piscină pentru casa ta modernă, costurile, variantele, accesoriile și formele din care poți alege,  găsești pe site-urile specializate. Tot aici există date de contact ale firmelor de profil. Referințele cunoscuților pot fi luate în calcul. Indiferent de ce alegi, este bine să ții cont și de data aceasta de calitate ca să nu greșești și să plătești mai mult după aceea.

Cele mai folosite materiale de construcție pentru casele moderne

Când vine vorba despre cele mai bune materiale de construcție pentru casele moderne, specialiștii propun două variante: cărămida și lemnul. Ambele variante au avantaje și dezavantaje și de aceea alegerea trebuie raportată la utilitatea casei moderne pe care o dorești. Așadar după ce vei citi site-urile de specialitate, vei înțelege că lemnul este pretabil în special pentru casele de vacanță iar cărămida este materialul cel mai indicat pentru o casă în care vrei să locuiești tu, apoi  copiii, nepoții tăi și așa mai departe.

Cât despre acoperiș, țigla metalică cu piatra naturală pare să fie trendul în acest domeniu. Printre avantaje se numără rezistența foarte mare, durabilitatea și etanșeitatea foarte bună. Pentru țigla metalică există mai multe nuanțe, pretabile pentru orice gust. Forma pe care o poți alege pentru scoperișul casei tale moderne poate fi rotundă, asimetrică, cu terasă etc.

Acum, că am pus pe tapet mai multe aspecte pe care trebuie să le iei în calcul dacă vrei să fii proprietarul unei case moderne, îți doresc să ai inspirație și să alegi variante de care să nu te îndoiești după aceea.

 


Lasă un Comentariu...

*