Criterii importante în alegerea unui covor

Indiferent de camerele în care sunt integrate, covoarele au rolul de a schimba aspectul unui spațiu, iar cu ajutorul lor te poți bucura de un decor nou, cu un minim de efort. În afară de aspectul plăcut pe care îl oferă, covoarele sunt responsabile de căldura și confortul specifice oricărei locuințe. Află care sunt regulile și aspectele de care trebuie să ții cont în alegerea unui covor ideal pentru casa ta, din articolul de mai jos!

Dimensiunea covorului

Covorul nu trebuie folosit pe post de mochetă, de aceea nu trebuie să ocupe întreaga pardoseală din cameră. Covoarele au un rol decorativ important, astfel încât să scoată în evidență o zonă de activitate a unei camere. În cazul unui living de dimensiuni mari, covorul poate fi așezat în fața canapelei, pentru un plus de confort, astfel încât să simți sub picioare un material plăcut și nu pardoseala rece. Tot într-un living de dimensiuni mari poți integra și un covor rotund, oval sau dreptunghiular. În schimb, pentru un living cu dimensiuni reduse, vei avea nevoie de un covor care să coincidă cu măsuța de cafea. Același covor trebuie să aibă o lățime egală cu cea a canapelei sau mai îngust decât lățimea canapelei, unde covorul va avea un rol decorativ. Poți opta pentru covoare ieftine de la Decorino, pentru a oferi personalitate unei încăperi, indiferent de dimensiune.

Culoarea covorului

În ceea ce privește nuanțele ideale ale covorului, poți alege să-l asortezi cu draperiile, cu pernele sau chiar cu tapițeria canapelei și a fotoliilor. Astfel, dacă în living ai o canapea multicoloră, poți alege un covor într-una din culorile tapițeriei, evitând-o pe cea mai puternică. În schimb, o canapea într-o culoare uni poate fi asortată cu un covor într-o singură culoare, diferită de cea a obiectului de mobilier. Pentru încăperi mici sau întunecoase, se recomandă alegerea unor covoare în culori deschise sau pastelate. Într-o cameră mare și luminoasă, poți folosi și un covor închis la culoare, pentru a crea un contrast plăcut. Culorile neutre sunt cele care pot fi alăturate unor nuanțe vii sau țipătoare, de aceea poți așeza un covor roșu sau mov lângă o canapea bej.

Spațiul în care așezi covorul

Un alt criteriu de care poți ține cont în alegerea covorului ideal implică spațiul în care urmează să-l așezi. De aceea, dacă vorbim despre living, dormitor sau camera copilului, este recomandat să iei în considerare traficul din aceste spații. Pentru living, poți alege covoare închise la culoare, a căror întreținere nu va fi dificilă. Covoarele deschise la culoare nu trebuie să fie așezate pe hol, pe scări sau în camera copiilor, deoarece se vor murdări ușor. Optează, în schimb, pentru covoare în culori închise. În dormitor, în baie sau în camera celor mici poți așeza covoare mici, în culori puternice și forme interesante.

Stilul de amenajare

Culorile și imprimeurile sunt cele care definesc stilului un covor, de aceea trebuie să ții cont și de stilul de amenajare a unei camere. Un living amenajat într-un stil clasic poate fi scos în evidență cu ajutorul covoarelor maro, verde sau gri, cu imprimeu. Covoarele potrivite unui living modern trebuie să se remarce prin textură și culoare, de aceea poți alege modele de tip shaggy, într-una sau mai multe nuanțe asortate. Alte modele populare de covoare sunt cele cu imprimeu, în diverse culori. La fel de potrivite sunt și textilele din fibre naturale, specifice unui decor rustic. Astfel, te poți îndrepta către alegerea unor covoare din bumbac sau lână, în tonuri de bej, maro sau verde.

Materialul covorului

În ceea ce privește materialul covorului, poți alege materiale naturale, precum lâna, a cărei durată de viață se întinde pe aproximativ 10 ani. În egală măsură, covoarele din materiale artificiale pot rezista chiar mai mult, fiind ușor de întreținut și rezistente la umiditate. Numeroase persoane se îndreaptă către alegerea covoarelor din nailon, care au o rezistență sporită sau către modelele din fibre, iută sau sisal, care se curăță ușor și au un preț accesibil.

Ia în calcul toate criteriile de mai sus și cumpără covoarele ideale pentru fiecare încăpere din casă. Pe decorino.ro găsești modele potrivite de covoare, în funcție de materialul, dimensiunea și culoarea dorită, astfel încât să se potrivească cu spațiul disponibil.

Sursa foto: pexels.com

 


Lasă un Comentariu...

*