Ce trebuie să știi despre principalele materiale de construcții folosite la renovarea băii

Baia reprezintă, pentru mulți oameni, cea mai importantă încăpere din locuință. Pentru acei oameni, baia este locul în care se relaxează cu adevărat, își adună gândurile și își fac planuri. Pentru alții, liniștea băii reprezintă un catalizator pentru creativitate. Dacă baia este cea mai importantă încăpere din locuință și pentru tine, ar fi bine să conștientizezi că, mai devreme sau mai târziu, vei fi nevoit să o renovezi. În cazul în care te gândești deja să-ți modernizezi baia, iată ce ar fi bine să știi despre principalele materiale de construcții folosite la renovarea respectivul spațiu din casa ta.

Gresia și faianța

Orice renovare de baie ar trebui să înceapă cu schimbarea gresiei și faianței. Una dintre cele mai mari greșeli pe care o fac mulți proprietari de locuințe sau chiriași când își renovează baia este că achiziționează plăci de gresie și faianță care nu sunt de calitate. De regulă, băile nu ocupă o suprafață foarte mare, așa că nu ar fi bine să te zgârcești când îți cumperi gresia și faianța, deoarece nu vei avea nevoie de mulți metri de plăci ceramice. Așadar, cumpără niște plăci de gresie și faianță de calitate, mai scumpe, care să reziste foarte bine la uzură și la abraziune.

Șapele și adezivii pentru placare

Suprafețele pe care aplici gresia și faianța nu trebuie să aibă probleme de planeitate. Dacă suprafețele pe care urmează să fie aplicate plăcile de gresie și faianță nu sunt plane, orice denivelare poate fi corectată de un meșter priceput, din adeziv, sau cu o șapă autonivelantă. Adezivii pentru placare fac legătura între suprafețele de montare și plăcile de gresie sau faianță. La fel ca plăcile ceramice, și adezivii de placare trebuie să fie de calitate. Ceea ce traduce într-un preț de achiziție mai ridicat, dar dacă îți dorești o lucrare care să iasă bine și să reziste în timp, ar fi indicat să cumperi niște adezivi pentru placare mai scumpi. Când vei alege adezivii de placare ar fi bine să ții cont nu doar de preț, ci și de ce și unde vrei să lipești și, de asemenea, de eventuale agresiuni la care vor fi supuse suprafețele placate.

Chiturile de rosturi

Chitul (mortarul) de rosturi este esențial  pentru renovarea oricărei băi sau bucătării. Chiturile de rosturi sunt de două tipuri: epoxidice și pe bază de ciment. Chiturile epoxidice sunt superioare celor pe bază de ciment și se folosesc în spații în care suprafețele sunt solicitate intens. Chiturile epoxidice rezistă foarte bine la compresiune și la abraziune și, totodată, nu permit dezvoltarea mucegaiurilor. Mai mult, chiturile de rosturi împiedică absorbția apei. Spre deosebire de chiturile epoxidice, chiturile de rosturi pe bază de ciment sunt mai ieftine. Cele de calitate sunt tratate pentru a respinge apa și pentru a impiedica dezvoltarea mucegaiurilor, ceea ce le face mai rezistente în timp. Toți producătorii oferă o gamă largă de culori, deci sigur vei găsi ceva potrivit cu gresia și faianța pe care le alegi.

Sursa foto: pixabay.com


Lasă un Comentariu...

*