Ce trebuie să știi atunci când planifici iluminarea casei tale?

Designerii de interioare știu foarte bine că iluminarea reprezintă o componentă esențială a unei locuințe bine amenajate. În mod ideal, schema de iluminare a unei locuințe ar trebui întocmită în același timp cu planificarea amenajării, asta însemnând că iluminarea să nu fie stabilită după ce locuința a fost deja amenajată. Pe lângă faptul că iluminarea îndeplinește un rol practic și indispensabil în zilele noastre, totodată contribuie la ambianța pe care ne-o dorim. Corpurile de iluminat sunt esențiale pentru o locuință amenajată armonios. Lumina potrivită creează ambianța dorită, inspiră liniște și influențează productivitatea și face parte din rutinele noastre simple de dimineață și de seară sau din momentele pe care le petrecem cu familia și cu prietenii.

Ce trebuie să știi atunci când planifici iluminarea casei taleIată, așadar, ce trebuie să știți atunci când puneți la punct schema de iluminare a propriei locuințe:

Optați pentru mai multe surse de lumină

Majoritatea designerilor de interioare sunt de acord că o cameră are nevoie de mai multe surse de lumină. Acest concept se numește iluminare stratificată, însemnând că fiecare încăpere are nevoie de un amestec de corpuri de iluminat, inclusiv corpuri de iluminat care să asigure iluminarea generală, cât și corpuri care asigură iluminarea de accent și de lucru. În camera de zi, puteți opta pentru un corp de iluminat decorativ, cum ar fi un pandantiv sau un candelabru, care va asigura iluminarea generală. Pentru iluminarea de accent veți avea nevoie de corpuri de iluminat care pot evidenția eventualele elemente decorative, cum ar fi o galerie de artă pe un perete, un tablou sau poate o bibliotecă sau o colecție personală. La rândul lor, corpurile de iluminat care asigură lumina necesară în timpul lucrului acționează ca un strat suplimentar de lumină. De exemplu, lampadarele de podea sau lămpile de masă plasate lângă o canapea sau un fotoliu în care citiți sunt foarte eficiente. Scopul este acela de a crea un contrast între iluminarea generală și celelalte corpuri de iluminat care luminează spațiile mai întunecate. Interacțiunea subtilă dintre întuneric și lumină sporește estetica unei locuințe. În magazinul shop.electrofal.ro veți găsi o gamă extinsă de corpuri de iluminat care îndeplinesc diverse roluri, astfel încât să vă puteți îndeplini schema de iluminare pe care ați planificat-o.

Utilizați lumină puternică în bucătărie

Deși ambianța plăcută este necesară în bucătărie, mai important este să putem pregăti mesele în deplină siguranță. Din acest motiv, este recomandat să optați pentru corpuri de iluminat care asigură lumină puternică, cum ar fi plafonierele încastrate. Dacă bucătăria este prevăzută cu o insulă, atunci puteți instala corpuri de iluminat tip pandantiv deasupra insulei pentru a beneficia de o iluminare confortabilă, cu condiția de a nu monta corpurile prea jos. Nu uitați nici de iluminarea care poate fi montată sub dulapurile din bucătărie. Optați pentru benzi de lumină cu LED-uri sub dulapurile superioare pentru a beneficia de ilumină uniformă, necesară pentru pregătirea meselor. Pe shop.electrofal.ro veți găsi mai multe opțiuni de corpuri de iluminat potrivite pentru bucătărie, inclusiv benzi cu LED-uri.

Luați în considerare orientarea camerei

Camerele orientate spre nord, care nu beneficiază de lumina directă a soarelui, necesită mai multă planificare. Răspândiți lumină orizontală în tot spațiul instalând corpuri de iluminat încastrate în perimetrul unei camere de zi orientate spre nord, cu un pandantiv decorativ în centrul camerei. De asemenea, folosiți lămpi de masă pentru a ilumina colțurile întunecate și aplice de perete pentru a evidenția lucrările artistice sau caracteristicile arhitecturale. Utilizați o strategie similară în dormitoarele întunecate, combinând un pandantiv sau un candelabru suspendat central cu lumini subtile în colțurile camerei, lămpi de masă și aplice de perete.


Lasă un Comentariu...

*