Ce decizie trebuie să iei: acoperișul locuinței trebuie recondiționat sau înlocuit?

Dacă verificările periodice sunt făcute la timp, o reparație a acoperișului este, de obicei, suficientă pentru rezolvarea problemelor izolate. Când spunem probleme isolate ne referim la defecțiuni minore care pot să apară pe parcurs, cum ar fi plăcile sfărâmate sau fisuri.

O înlocuire a acoperișului este cea mai bună metodă de abordare a problemelor mai grave sau care se pot transforma în astfel de cazuri. Semne că înlocuirea acoperișului trebuie făcută cât mai curând sunt:

  • Ondularea plăcilor, lucru care face acoperișul predispus la scurgeri
  • Lumina soarelui pătrunde prin acoperiș. Ce înseamnă asta? Că nu numai lumina poate intra! Zăpada și ploaia își pot face astfel drum spre interiorul locuinței prin aceste scurgeri care trebuie localizate imediat.
  • Acumulare de particule – problemă întâlnită mai ales la acoperișurile vechi
  • Defecte de structură vizibile

Nu ignorați verificarea stării acoperișului la intervale regulate de timp pentru menținerea acestuia într-o stare bună. Problemele mici pot fi rezolvate în scurt timp și, făcând acest lucru, evitați înlocuirea completă a acestui element atât de important pentru o clădire.
Reparare sau înlocuire?

Această întrebare și-o pun cei mai mulți proprietari. Pentru a lua decizia corectă, apelează la firme specializate în domeniu. Un bun exemplu este Cris Group, o companie care se ocupă de reperația și înlocuirea acoperișurilor. Pe crigroup.ro găsiți serviciile oferite de această firmă.

Acoperișurile montate și întreținute corespunzător pot să aibă o durată de zeci de ani de viață, desigur, cu verificările și reparațiile periodice. Dacă întâmpini probleme cu un acoperiș care e foarte vechi, cel mai probabil înlocuirea acestuia ar fi cea mai înțeleaptă decizie. Evaluare stării acoperișului trebuie făcută de oameni avizați, care pot să îți spună ce e de făcut.
O țiglă care lipsește poate fi o chestiune ușor de remediat, dar probleme precum scurgerea sunt de obicei semne că în curând acoperișul va trebui înlocuit, așa că bugetul trebuie pregătit.

Înlocuirea acoperișului înseamnă o investiție semnificativă în casa ta. Ia în calcul și faptul că un nou acoperiș va adăuga valoare casei, mai ales în cazul în care te gândești ca în viitor să o vinzi. De asemenea, un acoperiș nou va reprezenta un plus și din punct d evedere vizual și estetic și cu noile tehnologii poți chiar să îmbunătățești locuința ta și în ceea ce privește consumul de energie.

Mereu când trebuie să iei o astfel de decizie, gândește-o pe termen lung și alături de persoane pricepute care pot să îți ofere cele mai bune soluții.

O firmă de renume cum este Cris Group nu numai că îți va da aceste soluții, ci va gândi totul în funcție de bugetul tău, de așteptările și posibilitățile tale. Compania îți pune la dispoziție inclusive servicii de consultanță în mod gratuit pentru ca proiectul tău să ducă la un rezultat cât mai bun și care să îți sporească siguranța și confortul.

 


Lasă un Comentariu...

*