Cada – o alegere practică și modernă?

În ultimul timp am observat tot mai multe persoane care atunci când au renovat sau au amenajat baia unei locuințe noi, au ales cabina de duș în schimbul unei căzi. Nu cred că este neapărat vorba de un trend, cât despre preferințele fiecăruia atunci când vine vorba de căzi de baie sau cabine de duș.

De exemplu, dacă ești genul de persoană grăbită sau care nu petrece mult timp în baie, atunci o cabină de duș este ideală. Dacă îți place să te relaxezi după o zi de muncă sau să te răsfeți, atunci o cadă încăpătoare este varianta cea mai bună.

În cazul în care urmează să îți amenajezi baia și ai nevoie de câteva sfaturi sau idei, atunci citește acest articol pentru că am enumerat câteva aspecte care te-ar putea ajuta.

Dintre ce tipuri de căzi de baie poți alege?

Personal aleg cada pentru că mi se pare că uneori este ca o terapie, așa că am scris o mică listă cu tipurile de căzi de care am aflat și pe care le poți găsi în magazinele speciale. Înainte să te hotărăști asupra unui model, trebuie să iei în considerare două lucruri foarte importante, și anume: dimensiunea și forma băii, dar și designul ales.

1. Căzi pe colț: sunt ideale pentru băile mai mici pentru că ocupă doar un colț din toată încăperea. Acest tip de cadă vine cu două părți ce se vor lipi de perete și a treia care va fi în exterior și poate avea diferite modele.

Sursa foto: https://www.neakaisa.ro/cada-asimentrica-ideal-standard-hotline-stanga-160×90-cm.html

2. Căzile în stil alcov sau căzile standard. Acest tip de căzi sunt cele mai întâlnite și cele mai accesibile la preț. De asemenea, sunt și foarte ușor de montat sau de înlocuit.  Se plasează între trei pereți și o parte rămâne în exterior.

3. Căzile freestanding au devenit din ce în ce mai populare datorită designului interesant. Aceste căzi nu sunt prinse de pereți, ci au niște picioare sau o bază care sprijină toată greutatea. Ceea ce este interesant este că pot fi amplasate oriunde în baie sau chiar în dormitor pentru cei cu idei mai îndrăznețe.

Sursa foto: https://www.neakaisa.ro/cada-freestanding-florida-garda-new-175×72-cm.html

4. Căzile înzidite. Acest model de căzi este unul simplu, fără vreo latură cu finisaje deoarece se montează într-un cadru cu mini pereți. Aspectul va fi unul plăcut datorită faptului că poți să alege combinația de culori sau texturi, însă dezavantajul este că vor fi mai greu de montat și de întreținut în cazul unor defecte.

5. Căzile în podea. Sunt mai speciale și de obicei sunt mai potrivite pentru băile de dimensiuni mai mari din case deoarece este nevoie de spațiu pentru amplasarea lor. Montarea lor se face prin fixarea într-o structură suport care imită un mic podium din diverse materiale, în funcție de designul băii.

Din ce materiale pot fi realizate căzile de baie?

  • Din acril. Căzile din acril sunt cele mai bune în ceea ce privește raportul calitate-preț. Avantajele unei astfel de căzi sunt:
  • pereții mai groși, cu un strat protector de calitate superioară
  • rezistentă la pete și crăpături
  • capacitate mai mare de a păstra temperatura apei pentru mai mult timp
  • își menține culoarea și strălucirea de-a lungul folosirii
  • Din fontă. Căzile din fontă sunt destul de scumpe, însă au o durată de viață lungă și o rezistență mai mare în timp. De asemenea, au o retenție a căldurii foarte mare, așa că apa nu se va răci prea ușor.
  • Din compozit. Sunt rezistente în timp, sunt grele și robuste. Materialul este premium și se folosește cel mai des pentru căzi de baie freestanding.
  • Din oțel emailat. Căzile acestea sunt fabricate din oțel și acoperite cu un strat de email porțelanat. Pereții sunt destul de subțiri, astfel că temperatura apei nu va fi menținută foarte bine.

În afară de model și material, trebuie să mai iei în calcul dimensiunea, producătorul, dar și alte funcții pe care le poate avea în dotare o cadă.


Lasă un Comentariu...

*