Amenajarea livingului – cele mai simple trucuri pentru un decor inedit

Livingul este una din cele mai ofertante încăperi pe care le poți amenaja în locuința ta. Teoretic, aici nici nu ai nevoie de multe piese de mobilier sau de accesorii, însă contează foarte mult felul în care le alegi, și mai ales cum le dispui. Totodată, din moment ce livingul este un spațiu comun, folosit de toți membrii familiei, contează să creezi aici un loc primitor pentru fiecare, iar piesele din acest spațiu să fie echilibrate în funcție de nevoile personale, dar și de utilitatea generală.

 

Cu ajutorul câtorva piese și sfaturi simple de amenajare, poți face din living spațiul perfect de petrecere a timpului liber pentru fiecare din cei ai casei. Iată mai jos câteva idei de care să ții cont în acest sens, pentru crea în living cadrul perfect de relaxare și totodată un decor inedit.

Configurează camera astfel încât să fie cât mai funcțională

Un truc simplu de amenajare a livingului îl constituie felul în care amplasezi mobilierul. În acest spațiu, fiecare piesă de mobilier are în general un scop bine definit: canapeaua, fotoliile, măsuța de cafea, ș.a.m.d. Din moment ce un living modern este mai mult un loc al relaxării, spre deosebire de vechile sufragerii în care o masă masivă ocupa tot centrul încăperii, este mai ușor să creezi aici un spațiu fluid, dinamic, în care să se poată circula cu ușurință.

Amplasează mobilierul în așa fel încât fiecare piesă să-și păstreze funcționalitatea, dar ele să fie integrate, simultan, într-un tot unitar. În tendintele recente, în special în amenajarile de tip open space, accentul se pune pe crearea de spații distincte, pe care le poți delimita de exemplu cu ajutorul unor covoare estetice, practice. 

Dacă livingul este pătrat sau dreptunghiular, vei câștiga spațiu dacă vei plasa fotoliile într-un colț, perpendicular pe diagonala camerei. Dacă livingul e lung și îngust, trage canapeaua de lângă geam, chiar și cu câțiva centimetri, pentru că în acest fel vei obține senzația de spațiu mai amplu.

Mizează pe culori și țesături pentru a obține un ambient plăcut

Orice tip de materiale textile pe care le adaugi în living vor încălzi automat atmosfera și vor imprima o nota de intimitate spațiului. De exemplu, pernele sau păturile decorative de pe canapea sunt petele de culoare care vor schimba imediat atmosfera. În funcție de restul decorului, alege modele colorate pentru accente de culoare, iar pentru un mix eclectic, interesant, nu te sfii să îmbini țesături în culori și texturi diferite. 

În ceea ce privește covorul, tendințele în designul interior mizează pe unele cu aspect modern, dar cât mai practice, care pot fi întreținute ușor. Poți alege un model cu fir scurt sau mediu, din fibre sintetice, sau unul din materiale naturale, cum este lâna. Chiar și un covor nou dar cu un aspect clasic, care imită patina timpului, poate fi integrat cu ușurință într-un decor modern, pentru a crea un decor cu totul inedit. 

Adaugă culoare cu ajutorul unor perdele noi.

Pentru un aranjament de bun gust al livingului, nu uita de importanța perdelelor și a draperiilor. Culorile, materialul și tipul lor de țesătură vor pune în evidenta mobilierul și stilul de amenajare de aici, și vor crea un decor armonios din punct de vedere vizual. 

 

Alege culori calde pentru perdele în living, deoarece acestea adaugă profunzime spațiului, și astfel vor schimba cu totul atmosfera de aici. Te vei bucura de atmosfera intimă creată, dar și de felul în care materialul și culoarea acestora filtrează lumina. Pernele decorative de pe fotoliu sau canapea, în culori complementare sau contrastante, vor crea decorul ideal, de revistă. 

Folosește tablouri și lampadare moderne.

Alte cateva schimbări simple, dar de efect care pot aduce un aspect inedit în living sunt accesoriile. Folosește tablouri moderne cu rame simple, monocrome, sau decorațiuni de perete pentru a da o notă contemporană, de noutate, spațiului. Aceste soluții simple și practice vor conferi un vibe fresh încăperii. 

 

Un truc inedit de decorare este să distribui aceste tablouri sau canvasuri moderne grupate, simetric, mai ales dacă ele sunt de aceleași dimensiuni. La fel, poți opta pentru o oglinda mare de perete, cu ramă rotundă sau ovală. Oricare dintre aceste variante vor reprezenta un punct focal, de interes, în living. 

 

În plus, unul sau două lampadare moderne vor înviora instantaneu decorul camerei și îi vor conferi o notă modernă, fie ca e vorba de un decor clasic sau unul  industrial. Alte schimbări de efect sunt plantele decorative, amplasate din loc în loc în diferite spații din living.

 

Cu siguranță, există multe trucuri pentru a decora în mod inedit și creativ fiecare colțișor din livingul tău. Folosește sfaturile de mai sus pentru a crea spațiul ideal, din punct de vedere estetic, pentru tine și cei din familia ta, și pentru a vă bucura împreună de acest loc special. 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/js8AQlw71HA


Lasă un Comentariu...

*