7 trucuri pentru a avea o casă veselă

Știai că modul în care îți amenajezi casa îți poate influența starea de spirit? Dacă vrei să scapi de monotonie sau de nervozitate, poate că ar fi timpul să îți redecorezi apartamentul! O atmosferă mult mai veselă și mai optimistă te va ajuta și pe tine să îți recapeți entuziasmul și buna dispoziție. Dacă te gândești să îți reamenajezi casa, îți venim în ajutor cu câteva trucuri!

Lasă să pătrundă cât mai multă lumină

O casă veselă are nevoie de cât mai multă lumină naturală, care îți influențează direct starea de spirit. În timpul dimineții, este recomandată lumina rece, deoarece aceasta îți ajută sistemul nervos să se adapteze mult mai ușor. În schimb, după-amiaza, ar trebui să te bucuri de o lumină caldă, care este mult mai relaxantă. Încearcă să folosești jaluzele deschise la culoare, sau perdele transparente, care să permită pătrunderea luminii. Cel mai bine ar fi să renunți la draperiile închise la culoare, care încarcă și mai mult atmosfera.

Alege câte o plantă pentru fiecare cameră

Plantele înseamnă un plus de oxigen și culoare! Tocmai de aceea, poți alege câte o plantă pentru fiecare cameră. Acestea te vor ajuta să devii mai responsabil și în același timp, îți vor înfrumuseța locuința. Pentru dormitor poți opta pentru un ficus, deoarece poate crește și în zone mai umbrite, iar pentru sufragerie poți alege o aloe-vera, care este foarte rezistentă. În schimb, pentru baie, va trebui să alegi o plantă cu aspect exotic, dar care să fie în același timp și rezistentă la umezeală, cum ar fi orhideea sau bambusul.

Înconjoară-te de lucrurile pe care le iubești

Nu poți avea o casă veselă, dacă tu nu te simți bine cu lucrurile care te înconjoară. Tocmai de aceea, ar trebui să îți decorezi camerele cu obiecte care te inspiră, în funcție de pasiunile pe care le ai. Gândește-te la muzica pe care o asculți, la pictorii care îți plac sau la cărțile care te-au impresionat, pentru că toate aceste lucruri îți pot da o stare de bine, atunci când ajungi acasă, la finalul zilei.

Renunță la lucrurile de care nu mai ai nevoie

Poate că și tu ai obiceiul de a aduna o mulțime de lucruri, care îți stârnesc diverse amintiri. Totuși, vine un moment în care ai putea să renunți la o parte din toate aceste obiecte, care îți ocupă degeabă spațiul din casă. Dacă ai electronice vechi, le poți duce la un sediu de reciclare, iar același lucru îl poți face și cu obiectele din plastic. Renunță la florile artificiale sau la bibelouri și înlocuiește-le cu ceva mai util. Dacă ai terminat de mult timp studiile, poți spune adio dosarelor și materialelor care ți-au fost de folos odată.

Alege culori pline de energie

Cele mai multe studii au dovedit că nuanțele de alb sau crem sunt cele mai potrivite pentru a crea o atmosferă relaxantă, însă pentru a-i adăuga o notă de veselie casei tale, vei avea nevoie de culori mai puternice. Poți combina două culori, astfel încât, una dintre ele să ofere mai multă energie camerei, iar cealaltă să creeze un echilibru. Ține minte că albastrul sporește creativitatea, galbenul creează senzația de optimism, iar oranjul oferă mai multă energie.

Decorează-ți pereții cu un tapet cool

Dacă vrei să-i adaugi puțină personalitate casei tale, poți opta pentru un tapet original. Fie că alegi să decorezi o cameră întreagă sau un singur perete, tapetul va schimba cu totul starea de spirit. Acum, poți cumpăra tapet sau fototapet de aici, în loc să zugrăvești, așa că gândește-te ce model ți-ai dori.

Combină materiale

Te-ai gândit vreodată că poți combina materialele într-un mod îndrăzneț și cool? Această metodă înfrumusețează și înveselește atmosfera din casă. Dacă îți dorești să încerci această soluție, îți recomandăm să combini materiale prețioase cu unele simple. Acest lucru s-ar potrivi perfect pentru bucătărie sau baie. Spre exemplu, poți combina lemnul cu pielea naturală, cu condiția ca lemnul să aibă o textură netedă, fără un luciu pronunțat.

Așadar, o casă veselă are nevoie de lumină, culoare și energie. Nu uita să-i adaugi un strop din personalitatea ta, alegând accesoriile potrivite! De asemenea, ține minte cât de importante sunt plantele, care pot schimba cu totul starea de spirit a casei tale.

Foto: https://unsplash.com/photos/4HG3Ca3EzWw 


Lasă un Comentariu...

*