7 pași spre un dormitor confortabil

Un dormitor confortabil și elegant reprezintă un real motiv de bucurie pentru orice persoană. Calitatea somnului ne influențează puternic buna dispoziție și starea de sănătate, de aceea trebuie să acordăm o mare atenție modului în care amenajăm camera pentru odihnă. Trebuie să știi totuși că decorarea dormitorului nu este un proiect complex și costisitor, ci mai degrabă ține de creativitatea cu care poți să transformi încăperea într-un mic colț de rai. Dacă ai nevoie de îndrumare pentru crearea unui dormitor de vis, îți prezentăm mai departe câțiva pași pe care poți să-i urmezi ca să obții un spațiu ce te va îmbia întotdeauna la relaxare și odihnă.

1. Găsește un pat potrivit pentru tine

Patul reprezintă piesa centrală a unui dormitor și, chiar dacă pare ușor de ales, în realitate trebuie să iei în considerare o mulțime de elemente pentru găsirea produsului perfect. În primul rând, cadrul trebuie să fie realizat dintr-un material rezistent, ca să nu se deformeze, de preferat fiind metalul sau lemnul de calitate. Apoi, selectează un produs ideal și din gama de saltele disponibile. Ia în considerare faptul că salteaua trebuie să se potrivească poziției tale de somn sau problemelor de sănătate. De asemenea, tăblia tapițată a patului este o adevărată declarație de stil și asigură un grad înalt de confort, așa că nu trebuie trecută cu vederea.

2. Folosește texturi de calitate

Responsabile de senzația de confort tactil, materialele textile utilizate în dormitor adaugă finețe și eleganță. Utilizează perdele și draperii vaporoase pentru ferestre, însă simple și cu motive minimaliste. În ceea ce privește lenjeria de pat, optează pentru un produs din bumbac, Moale și fin la atingere, acest material îți oferă tot confortul de care ai nevoie, indiferent de anotimp. O cuvertură deosebită pentru pat sau câteva perne decorative pot completa cu succes lista de elemente textile care creează o ambianță confortabilă în dormitor.

3. Răsfață-te cu un covor pufos

Cu siguranță nimic nu este mai neplăcut în camera de odihnă decât să te dai jos din pat pe o podea rece, imediat ce te trezești. Pentru a evita astfel de situații, așează pe podeaua din dormitor un covor pufos și moale, care să-ți mângâie tălpile și să-ți ofere o senzație de căldură de fiecare dată când pășești pe podea.

4. Alege culori calde și odihnitoare

Paleta cromatică pe care o alegi pentru dormitor îți poate afecta capacitatea de a te odihni mai bine. Așadar, nu ține cont doar de preferințele personale, ci ia în considerare și efectul psihologic al culorilor. Pentru o cameră luminoasă și aerisită, mizează pe nuanțele pale și pasteluri, iar dacă vrei ceva mai vesel alege tonurile de galben pal. În cazul în care preferi o atmosferă calmă, decorează dormitorul în nuanțe de albastru sau verde, iar dacă încăperea nu beneficiază de foarte multă lumină naturală mergi pe tonuri pastel în combinație cu gri și crem.

5. Montează corpuri de iluminat cu lumină caldă

Este important ca dormitorul tău să aibă parte de cât mai multă lumină naturală, însă pentru serile în care vrei să creezi un spațiu intim și confortabil amplasează câteva surse de lumină caldă. În acest fel, vei putea petrece clipe liniștite citind o carte înainte de culcare. Lumina caldă are proprietăți de calmare și de odihnire a mușchilor, este blândă, foarte relaxantă pentru ochi și favorizează odihna.

6. Amplasează o plantă verde sau flori de sezon

Încearcă să aduci natura mai aproape de tine printr-un aranjament floral sau câteva plante verzi. Astfel de detalii te vor relaxa și vor oferi camerei un aer extrem de plăcut. Cel mai indicat este să alegi o plantă cu rol dublu – estetic și de purificare a aerului, ca de exemplu Crinul Păcii (Spathiphyllum) ale cărui frunze absorb impuritățile din aer. Plantele fac atmosfera din dormitor mult mai plăcută așa că așează în cameră cel puțin o singură plantă și în mod sigur vei observa diferența.

7. Păstrează ordinea

Unul dintre cei mai importanți pași în obținerea unui dormitor confortabil este acela ca întotdeauna să păstrezi ordinea în încăpere. Nu aglomera camera cu lucruri inutile pentru că vei avea senzația că te sufoci, iar atmosfera va deveni apăsătoare și nu o să te poți odihni așa cum îți dorești.

Dormitorul este una dintre cele mai importante camere din locuință, în care trebuie să investești odihnă, relaxare și liniște. Este vorba de spațiul tău personal în care te retragi după o zi obositoare, așa că dă-i o notă unică și un design atractiv astfel încât să-ți ofere întotdeauna tot confortul de care ai nevoie.

Sursa photo: https://p1.pxfuel.com/preview/1002/272/31/architecture-building.jpg

 


Lasă un Comentariu...

*