7 motive pentru care să alegi parchetul laminat la tine acasă

Când vine vorba de alegerea pardoselilor din casă, procesul poate fi copleșitor, în încercarea de a determina ce tip de podea se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Una dintre cele mai populare alegeri de pardoseli este parchetul laminat, iar argumentele pro sunt multiple. Pentru cei ce iubesc podelele din lemn de esență tare, dar nu își pot permite costul unei pardoseli din lemn masiv, parchetul laminat s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune opțiuni disponibile pentru un buget realist. Iată șapte motive pentru care parchetul laminat este cea mai bună alegere de pardoseală.

Durabilitate

Placa de parchet laminat este de obicei alcătuită din patru straturi de material. Aceste materiale sunt “sudate” împreună pentru a crea o pardoseală moale, confortabilă, care se pretează la trafic intens și la inevitabilele pete și scurgeri de apă ce apar în timp. Laminatul este protejat de un strat exterior dur și un finisaj cu rășină naturală, ceea ce îl face rezistent la zgârieturi și extrem de durabil. De asemenea, rezistă la decolorarea de la lumina soarelui. Din aceste motive, parchetul laminat nu este o opțiune potrivită doar sufrageriilor și dormitoarelor, ci și holurilor, camerelor de baie și bucătărie. Alegând o astfel de pardoseală te vei asigura că realizezi o investiție excelentă, pentru că parchetul laminat va rezista pentru o perioadă îndelungată de timp.

Întreținere ușoară

Podelele laminate nu necesită multă muncă pentru a fi bine întreținute. Pentru a îndepărta praful, poți folosi un aspirator clasic, iar orice tip de scurgere, de la alimente la apă până la lac de unghii, ar trebui să fie ștearsă cât mai curând posibil cu o cârpă umedă. Însă așa cum am menționat mai sus, podeaua este extrem de durabilă, astfel încât scurgerile nu vor lăsa pete încăpățânate în urmă, dacă sunt curățate relativ rapid. În general, întreținerea unei astfel de podele este atât de ușoară, încât o simplă  combinație de aspirator și mop va face o treabă de excepție!

Ajută la menținerea unui aer curat

Dacă alergia la praf este o problemă reală în familia ta, parchetul laminat este o alegere excelentă, deoarece nu există loc în care praful și alte particule să se strângă, cum ar fi cazul la pardoseala de gresie, ale cărei îmbinări pot deveni adevărate acumulări de praf și murdărie. Suprafața laminată asigură o barieră împotriva umezelii, care protejează nu numai pardoseala, ci previne formarea mucegaiului, astfel încât să te poți bucura de aer curat pentru ani și ani la rând.

Instalare rapidă

Plăcile de parchet laminat sunt proiectate pentru a se interconecta, ceea ce le face foarte ușor de instalat. Acestea pot fi, de asemenea, așezate peste multe tipuri de pardoseli existente, economisind timpul de montare a parchetului laminat. Procesul este atât de simplu încât nu necesită personal specializat. Spre exemplu, plăcile de parchet laminat produse de Egger presupun un sistem de instalare de tip clic, astfel că amplasarea acestora pe podeaua casei tale se poate face într-un timp record.

Versatilitate

Parchetul laminat rămâne una din cele mai populare opțiuni de pardoaseală deoarece poate replica aproape orice suprafață. Plăcile de laminat sunt capabile să imite diferite tipuri de lemn – stejar, nuc sau salcâm și multe altele! De asemenea, vine într-o mare varietate de nuanțe. Acest lucru face ca parchetul laminat să fie foarte versatil și să poată fi utilizat în diferite încăperi din casă.

Investiție eficientă

Casele construite astăzi sunt, în medie, cu 30% mai mari decât casele construite în anii ‘90. Casa de familie a anilor ‘50 avea un spațiu locuibil cu mult mai mic decât casele din zilele noastre. Din acest motiv, este mai important ca niciodată ca familiile să aleagă opțiuni rentabile în construirea caselor. În comparație cu podeaua din lemn de esență tare, costul unei pardoseli din parchet laminat este mult mai economic. Deoarece nu presupune eliminarea eleganței sau a durabilității, această alegere de pardoseală este una dintre cele mai eficiente investiții pe care le vei face în procesul de construire sau renovare a casei tale.

Rezistență crescută

Podelele laminate sunt rezistente la arsuri, astfel încât le poți instala fără griji în fața șemineului. Mai mult decât atât, parchetul laminat din restul casei nu își va schimba culoarea, față de porțiunile de sub covoare sau piese de mobilier, datorită faptului că pardoselile laminate sunt rezistente la radiațiile UV și nu se vor decolora nici după ani buni de expunere la lumina directă a soarelui.

Acestea au fost cele mai importante șapte motive pentru care parchetul laminat este o alegere de necontestat pentru podeaua casei tale, așa că nu mai sta pe gânduri! Fie că abia ai început să finisezi propria locuință sau aceasta are nevoie de o renovare – parchetul laminat merită să se regăsească pe lista materialelor necesare.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/apartment-architecture-ceiling-chair-259962/

 

 

 

 

 


Lasă un Comentariu...

*