6 pași importanți în construirea casei la care ai visat mereu

Fiecare dintre noi are o reprezentare a locuinței de vis. Cu toții ne dorim să trăim într-o casă care să fie nu doar confortabilă, ci și bine concepută și organizată. Dar care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm pentru a ne îndeplini visul? Astăzi, îți oferim sfaturi utile despre cum poți avea casa ta de vis, în 6 pași:

  1. Economisește

Construirea unei case de vis necesită resurse financiare considerabile. De aceea, din momentul în care te-ai decis că vrei să îți îndeplinești această dorință, va fi nevoie să începi să pui bani deoparte. Chiar dacă vei lua un împrumut de nevoi personale prin care vei obține banii necesari, nu strică niciodată să pui deoparte ceva economii pe care le poți utiliza mai apoi pentru cheltuielile neprevăzute sau pentru achiziționarea obiectelor de decor pentru noua ta casă.

  1. Stabilește bugetul

Odată ce simți că ai economisit suficienți bani cât să știi că te poți baza pe o rezervă, încearcă să creezi un buget pentru a estima costurile proiectului. Dacă ai nevoie de ajutor, solicită serviciile profesioniștilor în domeniu, cum ar fi un arhitect sau un inginer în construcții care îți vor realiza un buget aproximativ pentru tot ceea ce ți-ai dori să implementezi.

  1. Setează-ți așteptările

Analizează stilul tău de viață și al familiei tale. Ce faci și de ce ai nevoie pentru a te simți confortabil în propria locuință? Ai nevoie de o zonă destinată relaxării și dacă da, de ce anume? De o bibliotecă, sau poate de o piscină? Ți-ai dori să o amenajezi folosind finisaje și elemente din magazinele de profil sau îți dorești să optezi pentru mobilă la comandă, pentru a personaliza și mai mult spațiul în care vei locui? Identifică exact care sunt așteptările de la casa de vis.

  1. Găsește o echipă pregătită

Este important ca, în primul rând, să ai un arhitect care să te ajute să-ți proiectezi casa mult dorită. Prezintă-i clar toate așteptările pe care le ai de la noua locuință și, eventual, solicită și alte modele de proiecte de case pe care le-a realizat. În alegerea unui arhitect sau a unui designer ia in considerare experiența sa de lucru, care poate fi un indiciu despre calitatea lucrării pentru noua ta casă.

  1. Achiziționează terenul

Nu vei putea construi o casă dacă nu ai terenul pe care să o ridici. Prin urmare, trebuie să cauți un teren disponibil pentru ca visul tău să devină realitate. Decide care este zona în care ți-ai dori să locuiești și caută cele mai bune oferte de preț pentru loturile imobiliare.

  1. Concepe designul

Acesta este unul dintre pașii de care, desigur, se va ocupa proiectantul, dar nu fără implicarea ta. Asigură-te că propunerile sale de design se potrivesc gusturilor și preferințelor tale. În caz contrar, sugerează-i modificările dorite și ocupă-te să fie implementate de către acesta deoarece, odată ce proiectul este final, nu vei mai avea posibilitatea să faci acest lucru.

După ce ai urmat toți acești pași este timpul să achiziționezi materialele necesare și să pornești lucrările de construcție, sigur, numai după ce ai obținut autorizațiile necesare. Mai apoi, poți alege finisajele și restul detaliile care țin de amenajarea casei tale, cum ar fi o centrală termică și un termostat pentru centrala termică, obiecte sanitare, pardoseli etc.

Sursa: https://www.tysonprop.co.za

 

 


Lasă un Comentariu...

*