6 motive să preferi o casă din lemn

Vrei să îți construiești o casă rapid și fără costuri prea mari? Atunci sigur îți dorești o casă din lemn. Pădurile încă ne oferă toate resursele de care avem nevoie pentru a ne crea o viață plăcută, bucurându-ne de confort sporit. Astfel, atunci când ai de ales dintre mai multe proiecte de case, ia în calcul varianta de a-ți realiza o casă din lemn, pentru că:

Se contruiește rapid
Fie că ai avut ghinionul de a nu te întâlni cu cea mai eficientă echipă de construcții, fie că ești o persoană căreia îi place să acorde atenție chiar și celor mai mici detalii, este bine de știut că, în mod obișnuit, timpul necesar pentru a construi o casă este de aproximativ 100 de zile, mai exact 3 luni. Cu toate acestea, să faci o casă din lemn, cu toate finisajele necesare, îți ia doar 30 de zile! Deci, viteza de execuție a unei case din lemn reprezintă un avantaj mai mult decât evident. Acest lucru înseamnă de fapt economisirea materialelor, dar și o mare facilitate pentru confortul tău, pentru că te vei putea muta mai repede în noua locuință.

Oferă o bună izolație
Lemnul este un izolator foarte eficient. Rezistența care menține fluxul de căldură este de 300 de ori mai mare decât în cazul oțelului și de 10 ori mai mare decât în cazul betonului. Asta înseamnă că te vei bucura de o casă care este racoroasă vara și călduroasă iarna, mult mai ieftin și mai rapid decât dacă ai opta pentru alte materiale de construcție.

Este rezistentă la cutremure
O altă veste bună este că, atunci când locuiești într-o casă din lemn nu trebuie să îți fie frică de cutremure. Lemnul este un material cu un grad de elasticitate destul de ridicat, astfel încât poate să îți ofere siguranță chiar și în cazul unui cutremur cu o magnitudine mai mare de 8 grade pe scară Richter.
Nu afectează mediul
Dacă îți pasă de meniul înconjurător, atunci ai un motiv un plus să îți construiești o casă din lemn, având în vedere că este un material 100% natural, 100% reciclabil și nu poluează în procesul de fabricație(așa cum se întâmplă cu betonul și cu oțelul).

Nu îți afectează sănătatea
Utilizarea lemnului ca material de construcție pentru casa ta nu numai că te ajută să salvezi planeta, dar are beneficii și pentru sănătatea ta și a celorlate persoane care o locuiesc. Fiind înconjurat de frumusețea lemnului, te vei simți mult mai liniștit și mai confortabil, iar acest lucru este demonstrat și prin studiile care au constatat că “terapia prin lemn” contribuie la scăderea ritmului cardiac!

Sunt mai ieftine
Lemnul există, cel puțin deocamdată, din abundență, motiv pentru care este un material de construcție mult mai ieftin decât altele. Deci, dacă nu vrei o nouă casă care  să inseamne o gaură foarte mare în buget, această alegere este cea mai potrivită.

Sursa: pexels.ro


Lasă un Comentariu...

*