5 trucuri pentru a amenaja o baie în mod elegant

Dacă ai ales cu atenție draperiile pentru dormitor, corpurile de iluminat din living și spațiile de depozitare din bucătărie, atunci când a trebuit să te ocupi de amenajarea băii nu ai mai avut suficiente idei pentru a o transforma într-o încăpere cât mai funcțională. Acest lucru se întâmplă des, cu toate că baia trebuie să reprezinte sanctuarul fiecărei case, fiind un spațiu de relaxare în care te retragi zi de zi. Îți prezentăm, în articolul de mai jos, câteva trucuri utile, prin care poți amenaja o baie în mod elegant, care să te încânte din punct de vedere vizual.

Gresie și faianță cu modele geometrice

Într-o baie modernă, se remarcă un design minimalist, care pune accentul pe alegerea potrivită a gresiei și a faianței. Modelele geometrice sunt cel mai des întâlnite în băile moderne, pentru a adăuga detalii de efect și pentru a crea pete de culoare, care să atragă atenția. Cu toate acestea, cele mai multe băi moderne conțin un design minimalist, care se îndreaptă către alegerea gresiei și faianței în nuanțe de alb sau de crem. Acestea au un aspect plăcut, reflectă lumina și oferă senzația de spațiu mărit. Totodată, folosirea acelorași culori pentru faianță și gresie va crea impresia de spațiu suplimentar, în timp ce culorile închise nu vor face altceva decât să aglomereze baia.

Nuanțe neutre pentru pereții încăperii

Pentru o baie modernă, care nu beneficiază de un spațiu generos, te poți îndrepta către alegerea a două culori neutre. În acest fel, nu trebuie decât să acorzi atenție distribuirii corecte a nuanțelor pentru pereți. Un procentaj potrivit ține cont de regula de complementaritate, 70% și 30%. Poți opta pentru o combinație de alb și crem sau alb și gri, care va transforma o baie clasică într-o încăpere modernă și spațioasă, în care să petreci momente relaxante.

Lumini și nuanțe diferite pentru iluminare

În funcție de dimensiunile băii, poți alege și culori neobișnuite, care oferă camerei un plus de elegantă și stil. Astfel, dacă te bucuri de o baie spațioasă, ai ocazia să alegi culori mai închise, precum negru, violet sau verde smarald. Dacă baia are dimensiuni mici, te poți îndrepta către nuanțele deschise de albastru, verde sau galben, alături de oglinzi și corpuri de iluminat atipice, care să ofere senzația de spațiu luminos și mărit. În ceea ce privește corpurile de iluminat, încearcă să eviți modelele clasice, montate deasupra oglinzii. În schimb, optează pentru corpuri de iluminat cu design geometric sau candelabre, pe care să le montezi în centrul camerei.

Obiecte sanitare moderne și elegante

Chiuveta, cada, dușul sau bideul trebuie să fie atent alese, în funcție de design și de spațiul disponibil din baie. Poți alege dintr-o gamă vastă de bideuri de bună calitate, ușor de montat și întreținut, ideale pentru o baie elegantă. Atât bideul, cât și chiuveta sau bateriile trebuie alese în funcție de spațiul disponibil din baie. Dacă ai o baie mică, poți încerca trucuri utile de eficientizare a spațiului, folosind doar vasul de toaletă încorporat în perete, pentru a economisi și mai mult spațiu. Obiectele sanitare se aleg în funcție de confort și ușurința în folosire și întreținere, dar și în funcție de design, datorită materialelor din care sunt realizate. Cele mai bune obiecte sanitare rămân cele din ceramică, fiind disponibile în forme și culori moderne, cu detalii elegante.

Elemente specifice pentru un decor elegant

Nu în ultimul rând, elementele de decor vor completa perfect un stil elegant al băii pe care vrei să o amenajezi. Astfel, poți opta pentru suporturi de lumânări parfumate, pietricele colorate pentru decor sau coșuri pentru prosoape, care să anime întreaga încăpere. Dacă ai o baie de dimensiuni mai mari, poți integra în decor și câteva plante verzi, ușor de îngrijit și rezistente la umiditate. Acestea vor crea un design plăcut al băii, în care abia aștepți să te retragi după o zi grea.

Există numeroase metode prin intermediul cărora îți poți transforma o baie simplă într-o baie elegantă, indiferent de dimensiunea acesteia. În aspectul final al încăperii, contează atât obiectele sanitare, cât și culoarea pereților, decorațiunile sau corpurile de iluminat, potrivite pentru o baie cu aspect elegant.

Sursa foto: pexels.com

 


Lasă un Comentariu...

*