5 sfaturi pentru optimizarea spațiului în casa ta

Dacă locuiești într-un apartament sau o casă mică, lipsa spațiului este una dintre problemele cu care te confrunți. Totuși, cu puțină imaginație, vei reuși să îți optimizezi spațiul din casă. Acest lucru presupune folosirea inteligentă a spațiului de care dispui. Există numeroase metode de optimizare a spațiului din locuință, iar noi îți vom oferi cinci sfaturi în acest sens.

1. Depozitează pe verticală
Dulapurile din comerț au, în general, înălțimea de aproximativ doi metri. Astfel, ele nu ajung până în tavan, iar spațiul de deasupra lor rămâne neutilizat sau este ocupat cu alte obiecte, arătând inestetic. De aceea, pentru a profita de tot spațiul disponibil, poți opta pentru mobilier la comandă, care să fie realizat la dimensiunile la care ai nevoie, pentru a valorifica întreaga înălțime a camerei. De asemenea, poți construi un astfel de mobilier cu ajutorul sistemelor modulare care sunt disponibile în magazinele de mobilier scandinav.

Un truc pentru a evita senzația de aglomerare pe care o creează mobilierul compact, pe tot peretele, este să alegi mobilă în aceeași culoare cu pereții. Astfel, dulapurile vor părea a fi dincolo de pereți, în afara camerei.

Așază pe rafturile superioare obiectele pe care le folosești doar ocazional sau sezonier, pentru a nu fi necesar să umbli prea des acolo. Vei folosi o scară pliabilă pentru accesarea spațiilor de la înălțime.

2. Valorifică spațiul disponibil pe pardoseală
Folosește spațiul de sub mobilă pentru a depozita diverse lucruri în cutii înguste sau în alte obiecte plate. Dacă între mobila ta și pardoseală nu este suficient spațiu, îi poți monta mobilierului picioare de 10-15 centimetri, astfel încât să îți permită depozitarea cutiilor. Poți amplasa diverse astfel de cutii sau sertare sub pat, dulap și sub alte piese de mobilier.

3. Optează pentru mobilă multifuncțională
Poți găsi o varietate de mobilă multifuncțională, care este ideală pentru optimizarea spațiului din casa ta. De exemplu, la diverse magazine de mobilă în Constanța poți găsi mese cu un raft interior sau diverse taburete care pot deveni spații de depozitare. O masă cu raft interior îți oferă spațiul de depozitare ideal pentru acte. Taburetele pot fi utilizate pentru a ascunde perne și pături pentru musafiri. Canapeaua multifuncțională poate servi și ca pat și poate avea o ladă pentru depozitarea pernelor, pilotelor, sau a hainelor din alt sezon.

4. Valorifică și transformă spațiile în zone de depozitare
Cu puțină creativitate, poți valorifica toate spațiile din locuința ta. De exemplu, spațiile de deasupra ușilor sunt ideale pentru instalarea unor rafturi. Pe aceste rafturi, poți pune cutii decorative, pe care le folosești pentru depozitarea diverselor obiecte.

În plus, cu siguranță ai numeroase spații mici, nefolosite, cum ar fi între frigider și dulap, sau între mașina de spălat și perete. Poate ai scări în casă și spațiu gol sub trepte. Ei bine, toate acestea pot fi transformate în zone de depozitare. Poți să le amenajezi cu rafturi pe roți sau sertare, pentru organizarea obiectelor utile.

5. Alege mobilier rabatabil
O altă opțiune demnă de luat în considerare este achiziționarea unui mobilier rabatabil. De exemplu, dacă ai nevoie de o masă mare, dar nu ai suficient spațiu, poți alege o masă rabatabilă. Alte tipuri de mobilier rabatabil includ patul pentru musafiri, masa de lucru sau locul de joacă pentru copii.

Optimizarea spațiului în casă
Faptul că ai un apartament mic nu trebuie să te îngrijoreze, întrucât poți optimiza spațiul astfel încât să nu simți nevoia unui spațiu mai mare. În acest sens, este important să alegi mobila corespunzătoare, să profiți de tot spațiul disponibil și să valorifici fiecare loc din casă. Poți face asta alegând să depozitezi pe verticală, să valorifici spațiul de pe pardoseală, să folosești mobilă multifuncțională și rabatabilă și să transformi spațiile libere în zone de depozitare.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/apartment-bed-bedroom-book-shelves-439227/


Lasă un Comentariu...

*