5 sfaturi pentru a-ți amenaja în cel mai scurt timp noua locuință

Din momentul în care ai achiziționat o locuință nouă, tot ce vrei să faci este să te apuci de decorarea ei. De la amenajarea detaliilor cum ar fi accesoriile din fiecare cameră și până la alegerea mobilierului din dormitor, living și bucătărie totul se simte ca o aventură. Totuși, pentru că nu vrei să te lași dus de val și să te trezești că au trecut luni de zile și nu ai terminat, este recomandat să ai grijă la câteva aspecte esențiale.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/home-modern-furniture-luxury-1680800/

 

1. Planul

Ferește-te de a începe orice fel de amenajare fără să ai un plan bine stabilit. Este vorba de a face ordine în lista de priorități, încercând să pui la punct fiecare detaliu. Poate că ajută să-ți răspunzi singur la câteva întrebări.

  • Care este bugetul maxim pe care îl am la dispoziție pentru amenajarea locuinței?
  • Cât din suma disponibilă vreau să o cheltui pentru mobilier și cât pentru elemente de design?
  • Lucrez cu o echipă specializată sau mă ocup personal de lucrări?
  • Care sunt urgențele în materie de utilități?
  • Cât timp am la dispoziție?

2. Materialele

Materialele pe care vrei să le folosești pentru amenajarea locuinței tale ar trebui, de asemenea, stabilite înainte de a începe lucrările. Gândește-te la ce fel de glet și ce vopsea vei folosi, dacă schimbi cablurile de utilități, dacă vrei să schimbi gresia, faianța, parchetul, chiuvetele, cada, centrala.

Ideal ar fi să cauți în prealabil fiecare dintre obiectele noi pe care vrei să le cumperi. Poți naviga pe unul din magazinele online. Este foarte simplu să-ți faci un necesar și un buget estimativ cu care să pleci la drum. De exemplu, poți opta pentru o multitudine de soluții și producători de pe mathaus.ro.

Cu cât mai previzibilă este lucrarea, cu atât mai puține amânări și piedici vei întâlni de-a lungul procesului.

3. Timpul

Pentru a câștiga timp și a eficientiza la maximum parcursul amenajării, ar trebui să iei în considerare o implicare 100% în proiect. Indiferent dacă vei lucra cu o echipă de meseriași sau în regie proprie, prezența ta fizică este cea mai bună asigurare că lucrurile merg conform planului.

Ideal ar fi să îți poți lua un concediu și să te ocupi numai de asta. Dacă totuși nu ai cum, gândește-te la un om apropiat care să poată prelua rolul de diriginte de șantier.

4. Experimentează

Pentru că vrei să fii rapid fără a face rabat de la calitatea lucrării finale, poți să iei în calcul metoda experimentării. De exemplu, dacă îți dorești o abordare mai avangardistă a culorilor folosite, testează varianta într-un spațiu secundar (cum ar fi holul) și asigură-te că asta vrei să faci în toată camera.

Experimentează și prin a vizita casele altora. Du-te în showroom-uri de mobilă și așează-te pe canapeaua pe care ți-ai dorit-o mereu. Încearcă salteaua patului pe care vrei să-l cumperi. Folosește scaunul de birou pentru câteva clipe.

5. Traseul amenajării

Indiferent dacă locuiești în casa pe care vrei să o amenajezi sau urmează să te muți acolo, ia în calcul o ordine a procesului de amenajare. Cu cât sunt mai puține lucruri în drum, cu atât mai repede se vopsesc, decorează și aranjează lucrurile prin casă.

O abordare eficientă este aceea de a face un fel de traseu care să urmărească o acțiune liniară. De exemplu, dacă vei începe amenajarea din baie, atunci asta te va lăsa fără toaletă pentru o perioadă lungă. La fel se întâmplă și cu bucătăria, un loc indispensabil pentru viața de zi cu zi.

Încearcă să depozitezi toate uneltele folosite într-o singură cameră, în așa fel încât camerele terminate să nu fie afectate de șantierul în curs.

 


Lasă un Comentariu...

*