3 lucruri de care să ții cont când construiești o casă

Visul de a avea casă și propria curte poate deveni realitate. În apropiere de București se află ansambluri rezidențiale de case, iar prețurile sunt atractive. Case de vânzare Bragadiru, așa s-ar putea intitula o direcție de cercetare pentru cei care simt că traiul în apartament nu li se mai potrivește absolut deloc.

Sunt însă și doritori de a își face ei înșiși propria casă, mai exact de a o construi de la zero. În felul acesta vor putea să aleagă dispunerea camerelor, finisajele, totul conform gustului propriu. Dacă te numeri și tu printre ei, trei lucruri care de regulă nu sunt abordate, ar trebui să le cunoști. Află mai jos detalii.

Izolație termică

Este important să păstrezi confortul termic în casa ta. Pentru a menține căldura în timpul iernii, dar și răcoarea în zilele de vară, o izolație termică riguroasă este un aspect important. Izolația pereților, a podelelor, a acoperișului se poate face astăzi cu ajutorul vatei minerale bazaltice. Aceasta are o rezistență termică foarte bună indiferent de anotimp. Foarte important, consumul de energie pentru a încălzi sau răci casa va fi redus considerabil. Vei avea facturi surprinzator de mici.

Pompe de caldură

Poate încă nu ai aflat, dar în multe țări și în România există clădiri, inclusiv case familiale care pentru a încălzi proprietatea nu folosesc centrale pe gaz, electrice sau pe lemne, ci utilizează energia regenerabilă. În felul acesta nu doar că au costuri mici de întreținere, dar protejează și mediul. Acest lucru este posibil datorită pompelor de căldură. Foarte răspândite sunt cele geotermale care extrag  energia solară depozitată în sol. Execuția lucrării implică astfel realizarea unor foraje (săpaturi în pământ). Deși investiția ar putea părea costisitoare, ea este amortizată în timp.

Firmă de design interior

Vei spune probabil că știi exact ce piese de mobilier îți dorești și ce culori să ai în propria locuință. O casă înseamnă desigur mult mai mult spațiu disponibil decât există într-un apartament. Opțiunile pe care le ai la dispoziție în materie de design interior sunt și ele multiple. Ceea ce face o firmă de design interior este să îți ofere rezolvări UAU, la care pur și simplu nu te-ai fi gândit. Sunt soluții pe care în alt context le-ai fi considerat îndrăznețe sau nepotrivite.

A fi în căutare de canapele sau obiecte de iluminat, înseamnă mai mult decât vizita într-un singur magazin. Nu te teme, echipa de specialiști se va consulta mereu cu tine în privința tuturor alegerilor pe care le vor gândi pentru casa ta.

Sursa foto: Viaa4u.com

 


Lasă un Comentariu...

*